El PS demana “coherència i claredat” al Govern i que es deixi de marejar amb l’aeroport de Grau Roig

Roger Padreny entra cinc preguntes i una demanda d’informació alhora que recorda que l’Autoritat Aeronàutica Andorrana ja ha fet un informe ressaltant les limitacions tècniques que presenta la infraestructura que promou la Cambra

Els consellers Carles Sánchez i Roger Padreny comentant la jugada al vestíbul del Consell General.
Els consellers Carles Sánchez i Roger Padreny comentant la jugada al vestíbul del Consell General. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) demana “coherència, transparència, rigor” i que es tingui en compte la participació ciutadana en relació amb el projecte d’aeroport que promou la Cambra de Comerç al bosc de Morató, a Grau Roig. Els socialdemòcrates han recordat que el setembre passat l’Autoritat Aeronàutica Andorrana ja va fer un informe, a partir de les conclusions dels estudis encomanats per l’ens cameral, en què ressaltava les limitacions tècniques del projecte, que el farien de molt difícil viabilitat.

El conseller general Roger Padreny ha entrat cinc preguntes i una demanda d’informació sobre aquesta iniciativa, que dimarts va presentar públicament la Cambra. “Demanem coherència i claredat” al Govern, ha exposat el parlamentari, que hi ha afegit que “no entenem com (l’executiu) no ha informat la Cambra” dels diversos informes de què ja es disposa -l’Organització Internacional de l’Aviació Civil (OACI) també va descartar Grau Roig com a emplaçament per a un aeroport ja al 2007- i s’ha permès que l’entitat presidida per Miquel Armengol vagi fent créixer la bola aeroportuària. “El Govern no ha estat clar ni coherent”, ha insistit Padreny.

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

La Cambra xifra la construcció de l'aeroport en 345 milions i 500.000 passatgers per any

Els socialdemòcrates demanen a l’executiu que faci públics tots els informes que ja hi ha sobre la qüestió, que permeti a la ciutadania poder-los consultar. I que s’obri una consulta ciutadana perquè la població es pugui expressar sobre el projecte. Padreny ha recordat que diverses institucions del país estan a favor de consultes ciutadanes o populars i que no s’entendria que el Govern s’hi oposés, perquè seria de “baixa cultura democràtica”. El conseller del PS ha preferit no donar detalls sobre els informes de l’Autoritat Aeronàutica Andorrana perquè considera que li pertoca a l’administració exposar quins són els resultats d’aquests estudis. Tampoc no s’ha pronunciat sobre la insistència de la Cambra.

Això sí, una de les demandes que s’ha fet van en el sentit de poder conèixer quina ha estat l’aportació del Govern i de la Cambra a tot allò relatiu al projecte aeroportuari al bosc de Morató, unes aportacions, unes despeses que s’emmarcarien en un conveni entre les dues institucions. En aquest sentit, Roger Padreny ha apel·lat al “rigor amb els diners públics”. El parlamentari també s’ha referit a l’existència de l’aeroport de la Seu i a la necessitat de millorar la cooperació amb les autoritats espanyoles per poder potenciar la instal·lació urgellenca.

Comentaris (1)

Trending