El que queda clar és que es considera que el tram s’ha de millorar de forma significativa. Des del ministeri es posa en relleu que la mitjana d’ús diària és d’uns 15.000 vehicles però amb pics de fins a 22.000, especialment a l’agost. Molts dels quals, cal no oblidar, amb origen o destí Andorra. A això s’ha de sumar el fet que el tram en qüestió compta amb punts amb edificacions molt properes a la via, encreuaments amb altres carreteres i, també, accessos directes. Per això, es considera necessari aquestes millores.
El primer pas consistirà a analitzar exactament què cal fer. És l’objectiu de l’estudi informatiu ‘Condicionament i variants del traçat de l’N-260, Eix Pirinenc, tram la Seu d’Urgell (carretera N-145)-Adrall’ ara licitat. Es vol que qui el faci “defineixi i compari diferents alternatives” de reforma de la via. Més concretament, entre els punts quilomètrics 227,6 i 234. Es posa en relleu que es valora tant l’opció d’aprofitar el corredor actual com plantejant possibles variants allà on sigui necessari.
Un cop es tingui el resultat del treball, aquest servirà de base a un expedient d’informació pública així com una avaluació del seu impacte ambiental. Tots dos processos hauran de permetre seleccionar l’alternativa més adequada. El cost de l’estudi s’estima que se situï en un milió d’euros.

Comentaris (1)