Pas endavant per millorar el tram de l’N-260 entre Adrall i la Seu d’Urgell

El govern espanyol encarregarà un estudi, valorat en un milió d’euros, per analitzar quines reformes es poden fer, plantejant fins i tot la possibilitat de variar el traçat de l’actual carretera

L'N-260 podria tenir millores importants.
L'N-260 podria tenir millores importants.

El govern espanyol vol millorar el tram de la Nacional 260 entre la Seu d’Urgell i Adrall. La fórmula, però, encara no està clara. És el que s’haurà de determinar mitjançant un estudi informatiu que ha tret ara a concurs el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Es valora tant la possibilitat de mantenir l’actual traçat com d’avaluar possibles variants si es consideren més adients per a la idea del projecte.

El que queda clar és que es considera que el tram s’ha de millorar de forma significativa. Des del ministeri es posa en relleu que la mitjana d’ús diària és d’uns 15.000 vehicles però amb pics de fins a 22.000, especialment a l’agost. Molts dels quals, cal no oblidar, amb origen o destí Andorra. A això s’ha de sumar el fet que el tram en qüestió compta amb punts amb edificacions molt properes a la via, encreuaments amb altres carreteres i, també, accessos directes. Per això, es considera necessari aquestes millores.

El primer pas consistirà a analitzar exactament què cal fer. És l’objectiu de l’estudi informatiu ‘Condicionament i variants del traçat de l’N-260, Eix Pirinenc, tram la Seu d’Urgell (carretera N-145)-Adrall’ ara licitat. Es vol que qui el faci “defineixi i compari diferents alternatives” de reforma de la via. Més concretament, entre els punts quilomètrics 227,6 i 234. Es posa en relleu que es valora tant l’opció d’aprofitar el corredor actual com plantejant possibles variants allà on sigui necessari.

Un cop es tingui el resultat del treball, aquest servirà de base a un expedient d’informació pública així com una avaluació del seu impacte ambiental. Tots dos processos hauran de permetre seleccionar l’alternativa més adequada. El cost de l’estudi s’estima que se situï en un milió d’euros.

light imag noticia 11

Comentaris (1)

Trending