Pas endavant per construir la rotonda que permetrà el gir des de l’antic Punt de Trobada

El Govern licita el concurs per contractar l’empresa que ha de fer-se càrrec d’unes obres la durada prevista de les quals és d’onze mesos

Situació al plànol d'on es construirà la futura rotonda.
Situació al plànol d'on es construirà la futura rotonda. Ordenament Territorial

El Govern accelera amb el projecte de construcció de la rotonda de la Juberrussa, la que s’ha de situar-se tot justs uns metres per davant de l’antic centre comercial del Punt de Trobada, ara en obres per albergar en uns mesos un nou establiment. Així, el consell de ministres ha aprovat el concurs que ha de permetre contractar l’empresa responsable dels treballs. Un cop es posin a la feina, es calcula que es trigaria uns onze mesos a completar-la. Per tant, estaria en funcionament a mitjans de l’any vinent.

El projecte es tira endavant tot just 150 metres més endavant de la proposta que, en el seu dia, es va fer, via recollida de signatures principalment entre els treballadors del centre comercial. Ara, sí que s’ha inclòs en el pla sectorial de noves infraestructures viàries, situada al punt quilomètric 9,380 de la carretera general 1.

Es preveu un punt rodó amb un radi exterior de 23 metres, similar a un enllaç ja existent, el de Fontaneda. Des del Govern es defensa que “la voluntat d’aquesta infraestructura és facilitar els girs dels vehicles a la carretera general, tant per als cotxes com per als autobusos que cobreixen aquest sector, i tenint en compte les activitats comercials que existeixen a la zona”. A més, s’assegura que la rotonda permetrà estalviar quilometratge als autobusos de la línia 1 i  contribuirà a evitar les cues de sortida a aquells vehicles que vulguin anar en direcció nord.

Situació al plànol d'on es construirà la futura rotonda.

Relacionat

Govern xifra en 248.000 quilòmetres l’estalvi anual amb la nova rotonda de Punt de Trobada

El termini de presentació d’ofertes finalitza el 15 de juliol. Un cop s’adjudiquin les obres, es calcula que aquestes s’allargaran uns onze mesos. Per tant, es preveu que la nova infraestructura pugui estar disponible durant l’estiu de l’any vinent.

Comentaris (1)

Trending