Les obres per protegir la clínica de Santa Coloma s’adjudicaran a finals d’any

El fons de reserva està a l’espera de disposar del projecte dels elements de seguretat, que han de permetre, un cop instal·lades, tirar a terra l’edifici que va albergar l’antic hospital

L'antiga clínica de Santa Coloma.
L'antiga clínica de Santa Coloma. Google

El fons de reserva de jubilació espera que a finals d’aquest any pugui haver adjudicat les obres de construcció de les proteccions necessàries per enderrocar, posteriorment, l’antiga clínica de Santa Coloma. L’entitat assumirà la despesa i, posteriorment, la previsió és avaluar amb Govern qui s’ha de fer finalment càrrec. En tot cas, es vol accelerar per garantir la seguretat a la zona. De moment, ja s’està elaborant el projecte de la infraestructura.

Tirar a terra l’edifici que havia albergat l’antic hospital del Principat és un objectiu del fons -i de la CASS- des de fa molts anys. Exercici rere exercici, s’havia pressupostat, ja que es considera que l’immoble difícilment pot tenir cap ús vist que està en una zona de caiguda de rocs i pel seu estat actual. A banda, s’entén que devalua altres propietats que l’entitat té a la zona.

Una imatge de l'antiga clínica de Santa Coloma.

Relacionat

La CASS tira pel dret amb l’enderroc de la clínica de Santa Coloma i no descarta demanar compensació

El problema és que, ara mateix, la clínica actua com a protecció artificial, justament, per a aquests altres edificis. I això fa que no es pugui enderrocar fins que es facin les infraestructures de seguretat necessàries per suplir aquesta funció. Fa anys que el fons estava a l’espera que Govern les tirés endavant. Finalment, però, s’ha optat per actuar. Les sufragarà l’entitat i, un cop fetes, es decidirà qui abona finalment el cost.

“Aquest projecte va arrencar el 2022”, ha explicat la directora, Eulàlia Orobitg. Ara, “ja està en curs la redacció del projecte i s’ha licitat la direcció d’obra”. Un cop es tingui serà quan es podrà convocar el concurs per a la construcció de les proteccions. “Necessitarem fins a finals d’any”, ha explicat.

Així doncs, s’espera que durant el 2024 es pugui completar la instal·lació dels elements de seguretat. A partir d’aquí, es podrà plantejar l’enderroc de la clínica i completar un objectiu que el fons de reserva tenia al cap des de fa molts anys.

Comentaris (3)

Trending