Més de 400.000 euros per a les millores hidràuliques dels rius Blanc i Estret d’Encamp

El Govern també ha licitat les obres de rehabilitació i reforma de l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls, per cedir-lo al Lycée Comte de Foix

El ministre Portaveu, Eric Jover, a la compareixença d'avui.
El ministre Portaveu, Eric Jover, a la compareixença d'avui.

El Consell de Ministres ha adjudicat les obres de millores hidràuliques al riu Blanc i el riu Estret d’Encamp per un import de 434.907 euros. D’altra banda, també s’ha fet la licitació de la rehabilitació i reforma de l’antic edifici de l’escola espanyola de Ciutat de Valls, que es cedirà de manera temporal al Lycée Comte de Foix.

Els treballs a Encamp, adjudicats per més de 400.000 euros a l’empresa TP Unitas, es preveuen ser menors en els trams de camí. S’intentarà recollir el màxim d’aigua possible, sense actuacions que desvirtuïn l’entorn de  muntanya. Les millores es duran a terme sobre alguns murs de pedra, amb acabats visuals de pedra seca, i també s’han previst actuacions al propi caminet. Les més importants es faran en la zona més propera a la CG-2, on s’han disposat un seguit de reixes i dos dipòsits dessorradors.

Les segones obres que s’han tractat al Consell de Ministres han sigut les d’habilitació de l’edifici de l’escola espanyola, per cedir-lo al Lycée Comte de Foix de forma temporal. L’objectiu és donar resposta a l’increment d’alumnes que es preveu a la segona ensenyança del sistema francès per als propers anys. Aquesta licitació correspon a la segona fase, que permetrà rehabilitar el segon espai on s’hi ubicaran les aules de Seconde.

El projecte consisteix en la reforma integral de l’antic edifici espanyol de Ciutat de Valls, canvi total de la instal·lació elèctrica, contra incendis, un canvi dels paviments, tancaments exteriors i distribucions interiors. Aquestes obres han d’estar disponibles per al curs escolar 2022-23. La licitació es farà en forma de concurs nacional, i les empreses s’hi podran presentar fins al 16 de desembre.

Comentaris

Trending