Marquina justifica no haver dit res al PS sobre l’heliport: “no es va preguntar com estava”

El portaveu del Govern argumenta que no es va fer pública la decisió seguint el plec de bases, que marcava “fases posteriors no senzilles” com la formalització de la UTE i la negociació del contracte

Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Martiscella, al costat del terreny on anirà l'heliport.
Gallardo, les cònsols de la Massana i Josep Martiscella, al costat del terreny on anirà l'heliport. G. P.

El portaveu del Govern, Cesar Marquina, ha defensat l’actuació a l’hora d’adjudicar la concessió de l’heliport. Des de l’executiu es defensa que “el projecte s’ha dut de la forma més diligent possible” i s’argumenta el fet de no haver fet pública la decisió perquè hi havia fases posteriors “no senzilles” que calia tenir superades. Sobre el fet que tampoc es comentés res en els debats parlamentaris sobre la qüestió, l’argument, com a mínim, xoca: “no se’ns va demanar en quin estat estava el projecte”.

Així ho ha intentat defensar Marquina a preguntes dels periodistes, tot deixant clar que, en tot cas, les explicacions les ha de donar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la roda de premsa convocada aquest dijous, just després de signar el conveni amb la UTE formada per Heliand i Heliports del Nord, les dues societats que van presentar la proposta. Segons ha afirmat, “fer l’adjudicació no implica haver de fer la publicació de forma immediata”. I és que, ha indicat, “el mateix plec de bases ja deia que hi havia diverses fases”.

Simulació del futur heliport.

Relacionat

Temporal al tomb de l’heliport

I aquestes “no són senzilles”. És el cas de la formalització de la creació de la UTE així com la negociació del contracte. Marquina ha assegurat que no es tracta “d’un projecte habitual” i “s’ha volgut contemporitzar”. També ha apuntat que “no era necessari dir que estava adjudicat” i que això “no presumeix pas la seva construcció” sobretot “quan hi havia aspectes pendents”.

Sobre el fet que tampoc es fes esment de la decisió adoptada el 16 de novembre davant les preguntes (escrites i orals) fetes pel grup parlamentari socialdemòcrata així com durant el debat de la moció on la formació liderada per Pere López demanava aturar el projecte fins a la propera legislatura, l’explicació, si més no, ha estat curiosa. En primer lloc, ha afirmat que “les qüestions s’han contestat sempre”. I llavors, quin va ser el problema? Doncs que “en cap moment es va demanar en quin estat es trobava el projecte”.

Per això, remarca que “no hi ha res a amagar ni a distorsionar”. De fet, Marquina no ha evitat llançar un dard cap a l’oposició, tot lamentant que “algun s’entesten a parlar de raons estranyes”.

Comentaris (19)

Trending