Govern licita els treballs per fer habitatges de suport al CREI

Es condicionarà l’edifici Solà d’Enclar per destinar-lo a fer pisos que formaran part del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions, complint així amb la segona fase

Comentaris

Una imatge del CREI.
Una imatge del CREI. SFGA

El Govern ha aprovat el concurs per licitar les obres de condicionament de l’edifici Solà d’Enclar per destinar-lo a habitatges amb suport del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (PISMA). El que es farà, concretament, serà habilitar les dues plantes que actualment estaven en desús al Centre residencial d’educació intensiva (CREI). Per tant, es compliria així amb la segona fase del projecte que es va acordar al 2018.

En aquest sentit, el ministre Portaveu, Eric Jover, ha recordat que fa quatre anys es va adjudicar la redacció del projecte i direcció de les obres de reforma de l’edifici que va albergar l’antiga residència Solà d’Enclar. L’encàrrec del ministeri d’Afers Socials era fer-hi CREI, que ocupés quatre de les sis plantes existents. Les altres dues, els pisos dos i tres, es destinarien a habitatges. Posteriorment, durant el desenvolupament del projecte, es va decidir licitar primer el projecte de la part corresponent al CREI, deixant per una fase posterior les dues plantes on construir-hi habitatges amb suport.

Amb el CREI ja en funcionament, el passat 6 d’octubre el Consell General va aprovar un crèdit extraordinari d’1,05 milions d’euros per poder realitzar la reforma de les dues plantes restants. El projecte preveu la distribució integral de les plantes amb diferents tipus de pisos segons el suport necessari, i amb una previsió de cinc i nou habitatges respectivament. També es preveu la substitució de l’escala exterior per adequar-la al nou ús de l’edifici.

Jover ha assegurat que aquesta és una inversió “extremadament rellevant”. Pel que fa a la localització, el ministre ha indicat que en cap cas es tracta d’un “gueto”, “no puc estar d’acord amb aquesta visió”. Així mateix, ha assegurat que es tracta de dotar al país d’un servei que necessita.

Comentaris (3)

Trending