Govern confia a tenir el projecte del multifuncional l'any vinent

Des del ministeri de Territori i Habitatge es considera que ja és hora de posar fil a l'agulla tot i que encara no s'ha confirmat la seva ubicació

El pàrquing de la Plaça de Braus és la ubicació que té més números per acollir el multifuncional.
El pàrquing de la Plaça de Braus és la ubicació que té més números per acollir el multifuncional. ARXIU

Govern destinarà una partida del pressupost 2022 a la redacció del projecte del recinte multifuncional i a diversos estudis per a la seva construcció. Des del ministeri de Territori i Habitatge es considera que ja és hora de posar fil a l'agulla com assegura el ministre, Víctor Filloy. No hi ha decisió sobre la seva ubicació però la certesa que no serà una realitat fins a la pròxima legislatura.

És un projecte amb un cost que estarà per sobre dels 10 milions d'euros i que es vol finançar amb una taxa turística que encara no té data per a la seva entrada en vigor. De fet el recinte multifuncional és un habitual en els últims pressupostos sense que s'hagi concretat res.Filloy, que ha accedit aquest any al ministeri, el considera necessari. El comú d'Andorra la Vella i la seva cònsol, Conxita Marsol també. Ha afirmat que abans de final d'any "hi haurà bones notícies". Si es confirmen, l'espera haurà estat llarga, des del 2015, quan se'n va començar a parlar.

Des de Govern, manifesten la seva voluntat d'iniciar les obres abans que acabi la legislatura, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres opina que l'emplaçament ideal és el de l'aparcament de l'antiga Plaça de Braus d'Andorra la Vella, una ubicació que el comú de la capital també veu amb bons ulls per ser un lloc cèntric, davant mateix de Govern. 

A més, el del multifuncional va ser un dels pocs projectes que el Govern va mantenir l'any passat malgrat la crisi provocada per la pandèmia sanitària de la Covid-19. El motiu és el retorn econòmic que creuen que aportarà al país la celebració de grans esdeveniments. Així que el projecte figurarà en el pressupost d'Ordenament i Habitatge, un dels més alts de Govern, juntament amb altres partides com el manteniment de les carreteres.

 

Comentaris

Trending