Govern adjudica les obres d’estabilització definitiva de la carretera de Fontaneda

El Consell de Ministres també ha licitat els treballs de restauració de tubs de drenatge a la carretera CG-2, on fa uns dies va haver-hi una esllavissada pel seu trencament

El ministre Filloy a la compareixença d'avui
El ministre Filloy a la compareixença d'avui

Govern ha adjudicat els treballs d’estabilització d’un tram de la CS-140 a Fontaneda, després del de pas alternatiu que es va habilitar l’any passat. En la mateixa sessió del Consell de Ministres, s’han licitat les obres de restauració d’uns tubs de drenatge que es van fer malbé fa uns dies a la CG-2, aproximadament a l’altura del port d’Envalira.

Les obres a la carretera de Fontaneda consisteixen en la restitució de dos carrils de circulació de quatre metres d’amplada i a diferent nivell, arran la problemàtica del moviment geològic present a la zona. Els volums d’excavació en sòls es preveu de 455 m2, mentre que en roca serà de 1818 m2. La longitud de les excavacions és d’uns 180 metres. També es preveuen obres al subsol a base de micropilots i ancoratges, per poder mantenir estable la part alta del cercle de trencament present a la zona.

Aquests treballs tenen un termini d’execució de 28 setmanes, i l’import total és de 1,2 milions d’euros. També s’ha aprovat la licitació del corresponent control de qualitat. El pla contempla les partides habituals de controls d’elements com morters, formigons, bulons, ancoratges i mesures de control mediambiental com ara sonometries.

D’altra banda, el Consell de ministres també ha licitat les obres de restitució del drenatge transversal al quilòmetre 24,4 de la CG-2. Aquest punt, que se situa aproximadament al port d’Envalira, va patir un trencament fa uns dies, que va provocar una esllavissada, fent malbé alguns cotxes que hi eren aparcats.

El material ha caigut sobre alguns vehicles.

Relacionat

El trencament d’una canonada provoca una esllavissada al Pas que danya dos vehicles

Ara, amb aquestes obres, es substituirà el tub de drenatge actual, col·locant-hi un de nou de mil mil·límetres de diàmetre de PVC, seguint el mateix traçat ja existent. Per aquest motiu, es realitzarà una rasa de 3,3 metres de profunditat, on anirà assentat el nou tub amb una pendent del 3%. L’actuació té un termini d’execució de cinc setmanes, i el seu import és de 96.210 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending