Gallardo no descarta que més operadors vulgui optar a fer l’any vinent els vols a Madrid

El ministre recorda que per renovar la línia caldrà fer un nou concurs i això obre la porta a la possibilitat que, Air Nostrum a banda, altres companyies puguin presentar-se

Jordi Gallardo durant la cloenda de la Trobada Empresarial.
Jordi Gallardo durant la cloenda de la Trobada Empresarial.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha deixat clar que la voluntat del Govern és renovar la línia a Madrid a partir de l’any vinent. Per fer-ho, es confia que Air Nostrum, l’actual operador mantindrà l’interès, vist que està donant bons resultats. Malgrat això, ha recordat que aquest allargament s’haurà de fer amb un nou concurs i, per tant, podria succeir que alguna altra companyia també es presentés.

L’executiu té clar que cal apostar per l’aeroport de la Seu. I per això també treballar a ampliar les línies regulars que arriben i surten d’aquesta instal·lació. També, evidentment, al cap hi ha potenciar la ja existent amb la capital d’Espanya. Primer, amb un tercer vol setmanal que es podria implementar durant la segona meitat de l’any. I, després, donant continuïtat al projecte a partir del 2023.

Cal recordar, però, que el concurs que es va llençar ara fa uns mesos i que va guanyar Air Nostrum era només per un any. Per tant, ha explicat Gallardo, “caldrà fer un nou concurs”. En aquest, espera que “com a mínim hi haurà un operador interessat”, que seria l’actual. Més quan la línia, per ara, permet fer “una molt bona valoració”. A la vegada ha donat a entendre que això obrirà la porta a la possibilitat que altres companyies es puguin presentar.

Sobre els vols a Madrid, Gallardo ha apuntat que un cop passi la temporada d’estiu, “farem reunió i valoració a veure el comportament en totes dues campanyes”. Una feina que es farà paral·lelament a aquella que s’ha de tirar endavant també per veure quines noves línies es poden obrir. Abans de finals d’any es vol engegar un segon concurs per obrir nous destins.

Entre ells, les alternatives són París i Lisboa, però sense oblidar tampoc l’opció de Londres, amb el mercat potencial d’esquiadors britànics, o Mallorca. “Volem donar impuls a l’activitat a l’aeroport i així li vaig traslladar a la ministra Sánchez durant la reunió de divendres, posant el focus en la importància de disposar d’un punt duaner”, ha comentat.

Comentaris (2)

Trending