Una campanya a França contra l'aeroport de Grau Roig recull 7.000 firmes en dues setmanes

Consideren que la seva construcció tindrà un impacte ambiental molt negatiu en el medi ambient de la zona

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.
Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport. ARXIU

Una campanya a França ha recollit 7.000 signatures en dues setmanes contra el projecte d'aeroport a Grau Roig. El document s'enviarà al cap de Govern Xavier Espot, el copríncep francès Emmanuel Macron i al president de la Cambra de Comerç d'Andorra, Miquel Armengol. La campanya està promoguda per la plataforma digital Greenvoice.

Els promotors afirmen que "els habitants andorrans, catalans, francesos i espanyols de la regió dels Pirineus, i tots els habitants de la Terra, recolzats per associacions per a la defensa del medi ambient, ens oposem fermament a aquest projecte". Consideren que tindrà un impacte ambiental molt negatiu a la zona i afegeixen que la construcció de nous aeroports va en contra dels objectius assolits a l'Acord de París. Recorden que el Cercle de Grau Roig és la capçalera del riu Valira d'Orient i una vall oberta d'una incommensurable bellesa, que representa un dels atractius d'Andorra.

L'aeroport és una iniciativa de la Cambra de Comerç i està en fase d'estudis, El darrer d'ells, afirma que el pendent de la pista fa "inviable" el projecte. El pendent de la pista de la infraestructura prevista a Grau Roig seria del 3,5%, fet que incompliria amb la normativa europea vigent sobre aquest tipus d’instal·lacions, que estableix que el pendent màxim de la pista no pot ser superior a l’1%. Així es detalla en un informe de l'Autoritat Aeronàutica Andorrana (AAA) del 10 de setembre de l'any passat.

 

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending