Apapma “respira” amb el ‘no’ del Govern a l’aeroport de Grau Roig

L’entitat ecologista considera que ara s’ha de mirar d’apostar per un projecte ferroviari com a fórmula per desenclavar Andorra

Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.
Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.

“Respirem”. Amb aquesta expressió ha rebut l’Associació per a la Protecció dels Animals, les Plantes i el Medi Ambient (Apapma) la decisió del Govern de descartar definitivament el projecte de l’aeroport a Grau Roig un cop vist el contundent informe de l’Organització Internacional de l’Aviació Civil (OACI). L’entitat celebra que la iniciativa de la Cambra de Comerç quedi definitivament a la brossa. També entenen que, ara, s’ha d’analitzar de forma decidida la possibilitat d’una connexió ferroviària.

Així ho ha explicat la presidenta de l’entitat, Patrícia Bragança. “Estem molt contents i respirem, perquè veiem que hi ha hagut seny”, ha comentat, tot recordant que el projecte sempre havia comptat amb l’oposició frontal del grup ecologista. “Teníem clar que no suposava un ús racional del sòl”, ha indicat.

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

Govern descarta el projecte d'aeroport de Grau Roig

I és que, apunta, a l’entendre d’Apapma tirar endavant aquesta infraestructura hagués tingut un impacte molt negatiu. “No hi haurà la destrucció que hauria provocat així com la contaminació tant acústica com ambiental”, ha apuntat Bragrança.

Des d’Apapma, però, s’admet que és necessari trobar fórmules per desenclavar el país. I la seva aposta ara és el tren. “Cal fer més just el transport públic. Seria positiu mirar d’impulsar un sistema ferroviària”, ha indicat.

Comentaris (2)

Trending