Apapma no veu “necessari” l’aeroport a Grau Roig

El seu president, Carles Iriarte, entén que hi ha instal•lacions properes als països veïns que poden donar el mateix servei i avisa del risc de tirar endavant el projecte sense tenir una llei d’impacte ambiental que permeti analitzar-lo acuradament

Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.
Simulació de l'aeroport presentada des de la Cambra.

Sigui o no viable tècnicament, l’aeroport de Grau Roig no hauria de tirar endavant. Aquesta és l’opinió que s’expressa des de l’Associació per a la Protecció dels Animals, les Plantes i el Medi Ambient (Apapma). El seu president, Carles Iriarte, considera que no és pas un projecte “necessari”, ja que hi ha alternatives d’instal·lacions similars molt a prop del Principat. A banda, lamenta el risc que suposa per al medi natural, sobretot tenint en compte la manca d’una llei que obligui a avaluar de forma acurada l’impacte ambiental d’aquestes iniciatives.

La Cambra de Comerç ha presentat aquesta setmana l’estudi realitzat sobre la viabilitat tècnica de l’aeroport a Grau Roig. Ara, han indicat des de l’organisme, correspon a Govern decidir què es vol fer amb el projecte, tot i que no han amagat que, al seu entendre, seria una inversió necessària i productiva per al país. Ben diferent és l’opinió dels ecologistes, que consideren que s’hauria d’aturar qualsevol intenció de tirar endavant aquesta infraestructura.

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

La Cambra xifra la construcció de l'aeroport en 345 milions i 500.000 passatgers per any

“Ja ens hem manifestat en contra del projecte, entre altres coses pel bon veïnatge amb les regions properes. Qui vol venir en avió, ho pot fer via aeròdroms pròxims, inclòs el de la Seu”, ha indicat el màxim responsable d’Apapma. Per tant, entén que la instal·lació dins del Principat “no és necessària”. En aquest sentit es pregunta “per què algú no pot aterrar a França o Espanya i venir cap a Andorra” i remarca que “si hi torna a haver una pandèmia, tampoc hi haurà vols cap aquí”.

Des de l’entitat, a més, s’expressa la preocupació pel fet que “ens falta l’avaluació de l’impacte ambiental” i es recorda que “a Andorra continuem sense tenir una llei que ho reguli”. Aquesta situació preocupa, i molt, davant un projecte de l’envergadura de l’aeroport. “Tot el que es fa ara és paper mullar, perquè es permeten coses com a molt amb petites modificacions o es busca qualsevol escletxa per declarar-les d’interès nacional”, lamenta Iriarte.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending