Indignació i investigació policial oberta per unes pintades xenòfobes a l’institut de la Margineda

En dos espais diferents de l’actual col·legi María Moliner de secundària i també enmig de la carretera a l’altura del mateix centre s’hi han fet inscripcions ofensives contra la comunitat portuguesa

Comentaris

-
-
Tres inscripcions de caràcter xenòfob han aparegut aquest matí a l’entorn de l’institut de la Margineda, l’actual col·legi espanyol de secundària María Moliner. Les pintades han causat una més que notable indignació i la policia n’hauria començat a investigar l’eventual autoria després que la direcció del centre hagi posat la troballa en coneixement del cos d’ordre. També s’ha comunicat la situació a l’ambaixada d’Espanya al Principat perquè adopti les mesures que cregui oportunes des del punt de vista diplomàtic.

Les pintades s’han descobert aquest matí quan els primers professionals del centre hi han acudit. Aquest dilluns no hi eren. S’han detectat en tres punts diferents. Dues en un muret de l’institut espanyol i una altra enmig de la carretera, tot simbolitzant una línia just per marcar la separació entre l’institut d’educació espanyola i l’Escola andorrana de batxillerat. En el cantó d’aquesta darrera hi posa ‘Andorra’. En el cantó que pertocaria al col·legi María Moliner s’hi ha inscrit ‘Portugal’.

Les altres dues pintades, al mur de l’escola, reflecteixen, en un cas, el dibuix d’un mostatxo i la inscripció “el bigoti sobra, ronxos”; i en l’altre, un “Visca Andorra” al costat del qual, i amb una altra color de pintura i diferent tipografia la inscripció VOX. Pintades d’aquest tipus són extremadament puntuals tot i que les discriminacions, a tots nivells, són tot sovint més habituals d’allò que les administracions diuen o reconeixen.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending