Incredulitat pel ‘sobtat’ canvi sense concurs del director de recursos humans de l’hospital

Després d’un any en el càrrec i difícil compaginació amb una consultora privada, Saül Larrayad abandona el SAAS i sense edicte públic assumeix el seu lloc Daniel Bonafe

Saül Larrayad i Daniel Bonafe, de dalt a baix, en les fotos petites.
Saül Larrayad i Daniel Bonafe, de dalt a baix, en les fotos petites.
Canvis d’alta volada al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). La direcció de gestió de persones, el que tota la vida havia estat el departament de recursos humans, canvia de mans. De fet, ja ho ha fet davant la incredulitat de molts professionals del sector que esperaven un concurs públic, un edicte obert, que no ha arribat. Però el lloc està ja cobert. Saül Larrayad deixa pas a Daniel Bonafe. Un se’n va a la seva pròpia consultora, l’altre en ve d’una altra després que el març deixés de ser el director de recursos humans de Perfumeria Júlia.

El cas és que el canvi ja s’ha produït -després que Larrayad i Bonafe hagin coincidit uns dies per fer el traspàs de poder- i malgrat els edictes públics que cada setmana publica el BOPA per diverses places al SAAS, en aquesta ocasió no hi ha hagut concurs. Almenys, no obert de manera general. Perquè algunes fonts han indicat que des de fa poc l’ens públic que gestiona els serveis sanitaris del país disposa d’un reglament intern que fa que per algunes posicions no cal que hi hagi concurs. Sia com vulgui, edicte no n’hi ha hagut, i això està causant certa mala maror, estranyesa i incredulitat.

Fins al punt que certs candidats potencials estan estudiant com es podria articular una acció jurídica per qüestionar el procés seguit. També és possible, asseguren les fonts, que la qüestió acabi sent matèria d’objecte i interès polític, parlamentari. En qualsevol cas, en el sector professional el cas no s’ha posat gens bé i diverses fonts consultades afirmen que “tot plegat fa una mica de tuf”. Però més enllà del fet objectiu del canvi de persones en la direcció de recursos humans del SAAS, per ara, poc més.

Entre els professionals del sector de la gestió de persones no s’hauria posat gens bé que la plaça no s’hagi obert de forma pública i general

El que està clar és que hi ha relleu: surt Larrayad, entra Bonafe per a un lloc, per una posició laboral que gira al tomb dels 4.500 euros mensuals bruts per 13 mensualitats. El primer ha estat just un any al SAAS. Hi va accedir l’octubre del 2018 després d’un procés de selecció que sí que va partir, almenys en aquella ocasió, d’un edicte públic. Larrayad  procedia de MoraBanc, on havia estat poc més de quatre anys i on va coincidir amb el director econòmic i de recursos generals del SAAS actual Lluís Buendía.

Entre que va deixar MoraBanc i es va incorporar a la sanitat pública, a gestionar en xifres rodones ben bé 1.300 persones o més, Larrayad va fundar una consultoria de coaching anomenada Tal3ntia. Durant aquests dotze mesos justos al SAAS, el director de recursos humans ha estat compaginant sense manies -i també davant la incredulitat d’alguns- l’activitat de l’empresa particular privada i el SAAS, fins al punt que la feina de la primera es menjava la de la segona i Larayad va optar pel canvi.

Aquí arriba Daniel Bonafe, un home també vinculat a la gestió de persones des de fa molts anys. Arriba al SAAS procedent, ara d’immediat, d’una companyia catalana, Strategying, on hi ha estat uns pocs mesos com a consultor de projectes. Bonafe hi va anar a parar després que una reestructuració en l’alta direcció de Perfumeria Júlia el deixés fora del lloc de màxim comandament de recursos humans del grup perfumer andorrà. Hi va ser tres anys, del gener del 2016 fins al febrer d’enguany. De fet, Daniel Bonafe encara apareix en algunes bases de dades vinculades al registre de societats espanyol com a apoderat de Júlia España Perfums.

Abans d’estar al grup de Perfumeria Júlia, Daniel Bonafe López va ser cinc anys el director de recursos humans de Gala Perfumeries (del 2007 al 2012) i després va passar tres anys i mig per Andorra Telecom (del mitjan 2012 a final del 2015) ocupant sempre la mateixa posició laboral. Abans d’agafar en solitari les regnes del departament corresponent del SAAS hauria conviscut una desena de dies amb Saül Larrayad.

Comentaris (8)

Trending