Grup Cierco mostra la seva "repulsa" per la "persecució" al qual el sotmet la Justícia... pel 'cas Pujol'

Comentaris

Grup Cierco mostra la seva \"repulsa\" per la \"persecució\" al qual el sotmet la Justícia... pel \'cas Pujol\'
Grup Cierco mostra la seva \"repulsa\" per la \"persecució\" al qual el sotmet la Justícia... pel \'cas Pujol\'

Grup Cierco mostra la seva profunda repulsa i indignació en relació a l’actuació de les autoritats andorranes, i en concret als organismes judicials, per la constant persecució a la qual està sotmetent els accionistes majoritaris de Banca Privada d’Andorra (BPA) fins a la seva indeguda expropiació. L’atac frontal a la família Cierco, causant-li indefensió i vulnerant-li en diverses ocasions la presumpció d’innocència, contrasta amb la celeritat i vehemència amb que s’està tractant el denominat ‘cas Pujol’ i, alhora, la protecció que s’està oferint a l’entitat bancària per on totes les evidències indiquen que van transcórrer els moviments dineraris d’origen com a mínim incert de la família de l’expresident de la Generalitat.

Sobta que més de nou mesos després de la denúncia en seu judicial, primer, i davant el Consell General, després, de l’accionista Higini Cierco d’haver estat víctima, juntament amb altres directius de BPA, d’amenaces i coaccions per comandaments policials espanyols, la investigació d’aquests fets es mantingui en somort mentre que qualsevol actuació tendent a protegir els interessos dels Pujol rep una celeritat que pocs processos judicials al Principat ostenten. És, sembla, la desprotecció a què sotmet l’administració als nacionals andorrans davant, curiosament, la protecció que ofereix als estrangers investigats al seu país d’origen i on hi ha notables elements que porten a pensar en il·lícites actuacions dilatades en el temps.


Els registres practicats en domicilis i despatxos professionals dels accionistes majoritaris de BPA fins a la seva nacionalització perseguien obtenir tot tipus de documentació


Més de dos anys després de la intervenció de BPA, i quan ja és evident que l’activitat del banc se cenyia sempre sota els paràmetres de la legislació andorrana vigent en cada moment igual com suposadament feien la resta d’entitats de la plaça, queda clar que la criminalització constant de l’entitat bancària i els seus accionistes majoritaris és tan sols una maniobra recurrent per intentar desviar el focus d’interès d’allà on caldria posar-lo: el ‘cas Pujol’ i l’entitat bancària on històricament van tenir els diners i van dur a terme tota una operativa l’origen del qual encara avui no se sap. I la investigació de les querelles per les coaccions a dirigents de BPA que sembla, aparentment, en via morta quan van ser aquestes amenaces i extorsions l’origen de tot plegat. L’últim capítol d’aquesta actuació judicial -avalada i en molts casos dictada per la fiscalia general- tendent a tapar els mals dels uns tot culpant-ne de forma indiscriminada altres, en aquest cas la família Cierco, és una acció de caire general i sense cap objectiu concret en la recerca de possible documentació que pogués incriminar, a parer de les autoritats judicials i policials, els accionistes majoritaris de BPA.  


La celeritat amb què la Batllia actua davant qualsevol acció endegada per la defensa de l'expresident català contrasta amb la poca voluntat d'investigar les coaccions sofertes per dirigents de BPA


Aquesta acció s’ha traduït en registres a l’engròs i sense una finalitat preconcebuda en els domicilis particulars d’Higini i Ramon Cierco i en els seus respectius despatxos professionals ubicats en les dependències centrals del grup empresarial. La intervenció judicial i policial no ha comportat una alteració en el normal funcionament de les empreses lligades al Grup Cierco, un dels conglomerats empresarials més importants del país (actualment ocupa mig miler de persones; el Grup BPA tenia uns sis-cents treballadors més) i que malauradament s’ha d’anar habituant a pràctiques perverses. 

Grup Cierco manifesta, doncs, el més enèrgic rebuig a la persecució que viu i a la ‘inquisitio generalis’ -pràctica terminantment prohibida en l’ordenament jurídic andorrà- en què s’ha convertit el ‘cas BPA’ des del primer dia. És a dir, no s’investiguen delictes concrets si no que es persegueix indiscriminadament unes persones per criminalitzar-los com sia i, al mateix temps, se’n mira d’encobrir d’altres. Grup Cierco lamenta també el perjudici que aquest tipus d’actuacions continua causant a la credibilitat d’Andorra i a la recuperació econòmica del Principat i insisteix en la col·laboració que segueix oferint al Govern andorrà en la recerca de la millor resolució d’aquest cas.

Comentaris

Trending