Grandvalira va de les estrelles de la cuina a les de la pintura

Mentre que Soldeu El Tarter ha dibuixat unes jornades dirigides per xefs condecorats per Michelin, els forfets de dia o multidia del domini o Ordino-Arcalís permetran accedir al Museu Thyssen

-
-
De la cuina a la pintura. Dels fogons a les teles. De les estrelles Michelin a la constel·lació pictòrica de Carmen ‘Tita’ Thyssen. Grandvalira llança noves propostes o en consolida de ja tastades per continuar donant valor a la seva oferta més enllà de la neu estrictament. I si Soldeu El Tarter ha dibuixat unes jornades dirigides per xefs reconeguts amb les estrelles gastronòmiques per excel·lència, els forfets de dia o multidia tant del domini com d’Ordino-Arcalís permetran accedir gratuïtament al Museu Thyssen.

Un total de sis estrelles Michelin deixaran els temples gastronòmics dels seus guardonats restaurants per aterrar als fogons de les cuines dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira en la quarta edició de l’Snow Club Gourmet. La proposta, sense precedents en cap estació d’esquí de la Península, preveu 6 jornades d’altíssim nivell culinari amb cèlebres xefs de cases com Disfrutar Barcelona, Les Cols (Olot), Miramar (Llançà), Nairod (Barcelona), Nado (La Corunya) i Teòric (Barcelona)

Les sessions tindran lloc al llarg de la temporada de neu i estan obertes als 150 socis del club gurmet i al públic general. El calendari fixa sis moments gastronòmics que se celebraran, tant en horari diürn com nocturn, en els restaurants més emblemàtics de l’estació situats per sobre dels 2.000 metres d’altitud. Grandvalira ENSISA eleva el seu compromís amb l’alta cuina i es posiciona com a resort d’esquí gastronòmic envoltat dels restauradors i de les firmes premium del moment que s’han anat incorporant al projecte en els últims quatre anys i han permès iniciar un camí notori pel que fa la restauració a les pistes d’esquí i al país dels Pirineus.


 La primera cita del calendari de l’Snow Club Gourmet s’ha celebrat aquest cap de setmana al recent estrenat Wine & Meat Bar by Jean Leon. | GRANDVALIRA

El projecte atansa a esquiadors i no esquiadors amb un tarannà gurmet a viure una experiència que, tant pot fusionar la cuina dels grans xefs de referència, com introduir figures promesa de la gastronomia que comencen a despuntar a les capitals. Ara bé, ambdós propostes coincideixen sempre prenent com a base el producte com a màxima expressió. La primera cita del calendari de l’Snow Club Gourmet s’ha celebrat aquest cap de setmana al sector Soldeu de Grandvalira amb l’assistència de 50 comensals i amb el xef David Rustarazo ‘Rusti’, que ha compartit cuina amb l’equip liderat pel director d’operacions de restauració de l’estació, Xavi Solé i han gaudit d’una selecció d’ingredients de Colmado Singular de Francesc Collell al recent estrenat Wine & Meat Bar by Jean Leon, a 2.250 metres d’altitud.

Museu pictòric

I si la gastronomia és cultura en la denominació actual del terme, la pintura ha estat sempre inclosa en aquesta concepció. I Grandvalira té entre els seus objectius primordials ser una entitat dinamitzadora del patrimoni cultural d’Andorra. Per això, l’estació més gran del sud d’Europa ha signat un conveni de col·laboració amb el Museu Carmen Thyssen d’Andorra vigent fins al que resta de la temporada d’esquí 2019-2020. A través de l’acord, Grandvalira aposta per completar l’experiència dels esquiadors amb una visita cultural a la galeria de referència internacional que està ubicada al cor d’Escaldes-Engordany, en un edifici emblemàtic com és l’antic Hotel Valira.


Una de les sales del Museu Thyssen. | GRANDVALIRA

Tots els clients que adquireixin un paquet d’allotjament amb forfet de dia o multidia de Grandvalira o Ordino Arcalís, seran obsequiats amb una entrada per al museu. Aquests paquets es poden adquirir de forma exclusiva al web de Grandvalira. El director de màrqueting de Grandvalira i nova cara visible del domini després de la destitució d’Alfonso Torreño, David Ledesma, ha donat rellevància a aquest conveni en destacar que “un dels objectius que ens hem proposat des de Grandvalira és el de promocionar el patrimoni cultural del nostre país i estem orgullosos de poder fer-ho de la mà d’un espai de referència com és el Museu Carmen Thyssen d’Andorra, per contribuir a la projecció internacional del nostre país”.

Per la seva part, el director del museu Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, ha aplaudit una iniciativa que defineix la cultura andorrana: “Des dels prats nevats pintats per Pieter Brueghel fins a les imatges neo pop art de Julian Opie, la neu ha estat representada en el mon del l’art o dit d’una altra manera, els meravellosos paisatges que es creen a la muntanya a l’hivern han estat inspiració de nombrosos artistes al llarg dels segles. La sinergia que es crea entre Grandvalira i el Museu Carmen Thyssen Andorra va molt més enllà, ajuntant dos noms que, sens dubte, són referents en els seus sectors”.

Comentaris

Trending