Grandvalira demana més proves a la FIS per preparar-se per un Campionat del Món d’esquí

El comitè organitzador de les finals d’aquesta darrera setmana ja ha tramès avui mateix una carta de sol·licitud per tal que l’organisme internacional ho tingui en compte en una reunió que farà al maig

-
-
Grandvalira ha formalitzat avui mateix per escrit a la Federació Internacional d’Esquí (FIS) una petició per tal que Andorra, i en concret les pistes Avet i Àliga, puguin continuar acollint competicions de la Copa del Món. Si pot ser, proves tècniques masculines que se celebrarien a la mítica pista de Soldeu o, fins i tot, unes noves finals com les viscudes aquesta última setmana. Tot amb l’objectiu d’anar escalfant motors per si mai el Principat pot acabar acollint un Campionat del Món d’esquí.

I és que després de set jornades intenses d’entrenaments i de curses a les pistes, aquest dilluns ha tocat fer balanç de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2019, les quals han rebut els “elogis” per part de la FIS, dels equips tècnics i dels corredors que han participat a la competició, tal com ha explicat el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo. Andorra ha mostrat arreu del món una imatge de “seriositat, eficàcia i professionalitat” que permet seguir aspirant a nous reptes pel que fa a l’organització d’esdeveniments hivernals, ha afegit el director general del comitè organitzador, Conrad Blanch. 

Ha estat en aquest marc quan, en la compareixença de valoració, s’ha explicat que encoratjats per la pròpia FIS després de fer pública la seva satisfacció amb com han anat les finals, s’ha enviat per carta una petició a l’organisme perquè segueixi tenint en compte el país dels Pirineus per acollir competicions de Copa del Món. Concretament, ha explicat el president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Josep Pintat, l’objectiu és acollir els propers anys noves proves (el més desitjable serien disciplines tècniques masculines a l’Avet), i fins i tot repetir la celebració d’unes finals. Tot plegat amb la vista posada en l’objectiu de presentar candidatura per a uns Campionats del Món d’esquí alpí, esdeveniment només comparable amb la celebració d’uns Jocs Olímpics d’hivern.

La FIS es reunirà aquest mes de maig per seguir tancant el calendari de competicions fins el 2023. Serà en aquesta trobada on l’organisme avaluarà si pot incloure Grandvalira al seu programa de proves. La voluntat hi és, ja que el ‘feedback’ rebut un cop s’ha posat punt final a les finals és que “Andorra s’ha consolidat com a destí de primer nivell”, ha exposat Hidalgo, superant fins i tot les previsions inicials. Els tècnics de la FIS s’han mostrat especialment satisfets amb la pista Avet, una de les millors pistes de les disciplines tècniques de tot el circuit.

Tots els compareixents, inclòs el cap de cursa, Jordi Pujol, han destacat les excel·lents condicions amb què, a tots nivells, s’han pogut celebrar les finals d’aquests darrers dies. La climatologia, factor incontrolable, també ha estat molt respectuosa. I tot plegat ha servit per, amb molt d’esforç i treball, ja de llarg, però en concret aquesta darrera setmana, s’hagin superat les millors previsions fixades per tothom. Per tot plegat, Blanch, ha assegurat que aquest esforç col·lectiu ha fet que les Finals Andorra 2019 s'hagin convertit en una “gran festa de l'esport”. Si el 2012 vam posar a “Soldeu un 10” de nota, aquest 2019 “podem posar un 10 a tot Andorra”, ha celebrat.

Comentaris (1)

Trending