Govern treballa per regular les sortides a l’exterior de discapacitats que no poden suportar un llarg confinament

Les darreres hores s’hauria confirmat com a mínim un segon positiu entre els interns del centre d’acollida d’infants

-
-
El Govern està treballant per regular les sortides a l’exterior de determinades persones que pateixen discapacitat i per als quals el confinament pot ser una arma que se’ls giri en contra, malgrat que és necessari per al conjunt de la societat. La regulació que es prepara té com a base el que ja s’està fent a Catalunya, per exemple, però al Principat cal filar prim perquè aquesta circumstància no acabi sent una porta oberta a permetre, d’alguna manera o altra, que molta gent sigui autoritzada a sortir.

Segons fonts del tercer sector que estarien treballant colze a colze amb l’administració per tal de buscar una sortida a la situació, s’ha de ser molt prudent i escrupolós a l’hora d’analitzar quines són les discapacitats a les quals el confinament recomanat i gairebé exigit els suposa un risc molt major al fet de poder contraure el coronavirus. És en això amb el que s’està treballant i s’estaria articulant un protocol per delimitar clarament qui pot sortir, durant quant i de quina manera.

Mentrestant, les darreres hores s’hauria confirmat, almenys, un segon positiu entre els interns al centre d’acollida d’infants. Ja ahir, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va informar d’un primer cas de coronavirus a la Gavernera i que s’estava a l’espera del resultat de tres analítiques més. És un altre dels equipaments sensibles, atesa la naturalesa dels seus usuaris i la dificultat que suposa per a molts d’aquests interns el confinament. Més encara si hi ha de començar a haver aïllaments, com era el primer cas, com a mínim.

Comentaris (3)

Trending