Govern té constància d’un andorrà a la zona de màxim risc pel coronavirus a Itàlia

El jove estudia a Torí, una de les ciutats afectades pel primer confinament decretat pel govern transalpí, ara ampliat a tot el país, que s’allargarà fins al 3 d’abril

Dues dones passen par davant de la catedral de Milà, capital de la Llombardia.
Dues dones passen par davant de la catedral de Milà, capital de la Llombardia.

Un ciutadà andorrà estaria a la zona d’Itàlia on el govern transalpí havia decretat inicialment contundents mesures per mirar de frenar l’expansió del coronavirus -iniciativa ara ampliada a tot el país-. Es tracta d’un estudiant que estaria residint a la ciutat de Torí, una de les considerades de major risc per la infecció. Per tant, quedarà confinat, igual que altres 60 milions de persones, fins com a mínim el dia 3 d’abril.

Itàlia és el país europeu en el qual pitjors conseqüències està tenint l’arribada del Covid-19. El nombre de persones infectades supera ja de llarg les 9.000, de les quals prop de 500 haurien perdut la vida. Davant aquesta situació i la impossibilitat de contenir l’expansió de la malaltia, el govern de Giuseppe Conte ha decidit adoptar mesures excepcionals. Inicialment, incloien el confinament de tots els residents a la Llombardia i a catorze províncies més del nord d’Itàlia. Gairebé 16 milions de persones. Aquest dilluns al vespre, però, s'ha anat més enllà i s'ha ampliat la restricció a tot el país.

I entre les que es veien afectades pel primer decret de confinament, com a mínim, un andorrà. En aquest cas, el registre de viatgers del ministeri d’Afers Exteriors té inscrit un estudiant que, en principi, estaria residint a Torí. Per ara, el jove no s’ha posat en contacte amb el Govern.

La restricció de moviments és gairebé total i també es tanquen cinemes, teatres i centres esportius, entre altres espais públics

La capital del Piemont és una de les catorze ciutats del nord d’Itàlia que, juntament amb tota la regió de la Llombardia sotmeses des del diumenge a una sèrie de mesures molt dràstiques per intentar frenar l’expansió del virus. Entre elles, el fet que no es permetrà ni sortir ni entrar en les zones afectades, tret de causes de força major. També s’han decretat importants restriccions, com ara la suspensió de qualsevol activitat pública, el tancament de centres esportius, museus o teatres.

Tampoc podran celebrar-se rituals ni cerimònies civils o religioses, incloses les bodes i els funerals. La majoria d’esdeveniments esportius es cancel·len i, en cas dels d’elit, com ara els partits de futbol professional, es faran a porta tancada. També es recomana a les empreses apostar pel treball des del domicili o, en cas que no sigui possible, donar vacances als empleats. Bars i restaurants podran obrir, però només entre les vuit del matí i les sis de la tarda i sempre respectant la distància de seguretat mínima d’un metre.

El decret va entrar en vigor el diumenge. Estarà vigent fins al proper 3 d’abril. També inclou altres mesures que afecten tot el territori italià, com ara el tancament de cinemes, pubs o discoteques. Aquest dilluns al vespre, però, Conte ha signat un altre decret que amplia les diferents restriccions a tot el país. És a dir, 60 milions de persones.

Etiquetes

Comentaris

Trending