Govern talla als funcionaris l'accés a Internet pel virus informàtic que ha 'segrestat' Telefónica

Comentaris

Govern agafa dividends d\'Andorra Telecom i FEDA a l\'avançada per poder pagar nòmines
Govern agafa dividends d\'Andorra Telecom i FEDA a l\'avançada per poder pagar nòmines

El virus informàtic que ha aconseguit paralitzar Telefónica i que està afectant, aparentment, altres grans multinacionals espanyoles, també estaria generant algun tipus d’impacte al Principat. Com a mínim a l’edifici administratiu de Govern. L’àrea d’infraestructura tecnològica governamental ha hagut de procedir a tallar l’accés dels funcionaris a Internet com a mesura de prevenció.

Segons una comunicació interna a la qual ha tingut accés l’Altaveu, des de l’esmentada àrea responsable de la gestió informàtica del Govern s’ha advertit que “degut a un atac informàtic massiu d'alta intensitat amb malware de tipus RAMSOMWARE (encriptació de dades) amb altíssima capacitat d’infecció” el departament es veia “obligat a tallar l'accés a internet com a mesura preventiva”.

En el mateix comunicat s’explica que “aquest atac està afectant de forma important a nombroses empreses i multinacionals”. Segons les fonts, tant les empreses com les multinacionals a què faria referència la comunicació serien estrangeres i en cap cas radicades al país. A més a més, es demana al personal governamental que “no obriu cap missatge que no tingui una procedència certa” i s’avisa que “tan bon punt es consideri que la situació estigui controlada, suprimirem les mesures preventives”.

L’atac que Telefónica ha reconegut haver patit ha posat en alerta nombroses firmes. També al Principat moltes empreses, segons que ha pogut confirmar l’Altaveu, estan adoptant mesures i alertant els seus usuaris que vagin amb molta cura i no obrin correus electrònics si no tenen clar el seu origen.

Comentaris

Trending