Govern reconeix incompliments per part d’Ambulàncies del Pirineu però assegura que no han afectat el transport sanitari

Els inspectors de Treball han hagut d’imposar diverses sancions a l’empresa que ostenta la concessió dels trasllats no medicalitzats per no respectar la legislació en matèria laboral

Comentaris

Un dels vehicles d'Ambulàncies del Pirineu.
Un dels vehicles d'Ambulàncies del Pirineu.
El Govern ha reconegut que l’empresa encarregada transport sanitari terrestre individual no medicalitzat des del 2014 ha protagonitzat diversos incompliments laborals i fins i tot deficiències tècniques. Però que això no ha afectat el servei públic que presta. Per tant, la concessió que té Ambulàncies del Pirineu no es pensa pas rescindir abans d’hora, malgrat que al contracte sols li queda un mes de vigència.

Els ministres de Salut i d’Afers Socials, Interior i Justícia, Carles Álvarez i Xavier Espot, respectivament, i també el cap de Govern, Toni Martí, han respost a la preocupació mostrada en seu parlamentària per la consellera general liberal Judith Pallarés. La parlamentària s’interessava inicialment per l’elevada rotació de personal que pateix l’empresa que assumeix part del transport sanitari. I ha posat de relleu que, per les dades de què disposava, no es respectaven diversos aspectes de caràcter laboral, com per exemple el descans dels treballadors entre jornades, i això podria posar en perill la seguretat de les persones que traslladen a banda de la seva pròpia seguretat, la dels empleats.

La consellera liberal Judith Pallarés remarca les moltes anomalies protagonitzades per la concessionària el servei i exigeix mesures a un mes de l’acabament del contracte

Espot ha reconegut que des del departament de Treball, l’àrea d’inspecció ha interposat diverses sancions a l’empresa per incompliments com els exposats per Pallarés, però ha afirmat que això no és motiu d’una rescissió contractual a no ser que es pugui comprovar que afecta el servei que es presta. Álvarez ha assegurat que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) mai no ho exposat, en el marc del seu consell directiu, cap deficiència en la prestació del servei, tot i que hi hagi pogut haver incompliments d’altra naturalesa. La parlamentària liberal ha posat de relleu, però, la gravetat de la situació i la sensibilitat del servei.

Martí ha sortit a darrera hora per recordar que l’important, sense oblidar els aspectes laborals, és que el servei públic que es presta respongui a les necessitats i les exigències sol·licitades. El cap de Govern ha assegurat que en el moment de decidir si es prorroga el contracte o si es convoca un nou concurs es valorarà el comportament tingut per Ambulàncies del Pirineu. Martí, que ha agraït l’interès i el to emprat per Judith Pallarés -que ja ha avançat que farà una demanda d’informació per tenir el detall de tots els controls que el SAAS hagi pogut fer sobre la prestació del servei i la manera de funcionar de l’empresa concessionària- ha recordat que el principal és que el transport s’hagi fet de manera acurada i ha assegurat que sobre aquesta qüestió no hi ha hagut queixes.

Els treballadors d\'Ambulàncies del Pirineu denuncien els reiterats incompliments laborals de l\'empresa

Relacionat

Els treballadors d'Ambulàncies del Pirineu denuncien els reiterats incompliments laborals de l'empresa

Comentaris

Trending