Pròrroga ‘sine die’ de totes les mesures excepcionals adoptades per combatre el coronavirus

La recomanació quasi obligada de confinament o el tancament d’activitats econòmiques s’allargaran el temps que sigui necessari sense que hi hagi una data de conclusió ara mateix

-
-
“Queden actualitzades i prorrogades totes les mesures excepcionals que estan en vigor actualment i que s’han acordat en el marc de la situació d’emergència sanitària causada pel nou coronavirus SARS-CoV-2 fins que el Govern acordi deixar-les sense efecte.” És la disposició única que conté un decret publicat aquest matí al BOPA i signat pel cap de l’executiu, Xavier Espot.

Per tant, la recomanació quasi obligada de quedar-se a casa i sortir només per casos molt concrets -com per exemple, per abastir-se de productes bàsics- o el tancament de la immensa majoria de les activitats econòmiques s’allargaran el temps que sigui necessari sense que hi hagi ara mateix una data de conclusió. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va esmentar aquest dimarts un període d’entre un mes i mig i dos mesos. Però ni això està clar.

La decisió d’allargar les mesures excepcionals s’hauria adoptat ja aquest dilluns en el marc d’un consell de ministres. La situació actual obliga com aquell qui diu el Govern a reunir-se pràcticament a diari. O més hi tot. “El Principat està vivint una situació d’emergència sanitària sense precedents causada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. La rapidesa amb què ha actuat aquest virus i la dimensió de les seves conseqüències han obligat el Govern a prendre nombroses mesures excepcionals en el marc de les seves competències”, recorda el decret.

El text repassa sintèticament els decrets adoptats fins ara i recorda que “alguns d’aquests manaments i recomanacions es van establir inicialment per un temps concret. No obstant, l’evolució ràpida i agreujant de l’emergència sanitària actual en fa necessària la pròrroga.” 

I abans d’anunciar la pròrroga incondicional i il·limitada, explica que “ateses les diferents dates d’exhauriment de les mesures, esdevé necessari, per facilitar-ne el control i agilitzar-ne el compliment, reagrupar-les pel que fa a la seva vigència i establir una única durada vinculada a la decisió del Govern de deixar-les sense efecte”

 

Comentaris (6)

Trending