Govern plantejarà crear un fons d’inversió que serveixi per construir habitatge de lloguer

L’executiu comparteix “la filosofia però no el camí” defensat pel PS i acabarà tombant la proposició socialdemòcrata

Comentaris

El ministre Víctor Filloy durant el seu discurs en la festivitat de Meritxell al Cedre.
El ministre Víctor Filloy durant el seu discurs en la festivitat de Meritxell al Cedre.
Govern plantejarà crear des de zero un fons d’inversió, que pugui estar parcialment dotat per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), per contribuir a la construcció d’habitatge de lloguer. Malgrat que el ministre d’Afers Socials i Habitatge, Víctor Filloy, no ho ha dit obertament, això pràcticament suposa emetre un criteri negatiu sobre la proposta feta pel Partit Socialdemòcrata (PS) i, per tant, caldrà veure si es confirma que l’executiu tomba el plantejament socialdemòcrata veure quina és la reacció de la formació liderada per Pere López i Rosa Gili.

En un acte al centre sociosanitari del Cedre, Filloy ha explicat que “compartim la filosofia però no el camí” proposat pel PS, que era el de modificar la llei que regula el fons de reserva de les pensions de jubilació de la CASS. “Tècnicament se’ns fa difícil veure com podem treballar aquesta proposta”, ha afirmat el titular ministerial d’habitatge. Filloy ha assegurat que és millor “començar de zero” que no pas haver d’esmenar una proposta legislativa, signe inequívoc d’un criteri negatiu malgrat que de ben segur les paraules que usarà l’exposició governamental seran molt suaus (“màxim de respecte i rigor” cap a la proposta del PS, ha remarcat el ministre) per evitar que l’enuig socialdemòcrata sigui el menor possible.

Les darreres setmanes s’han dut a terme diversos contactes, alguns no exempts de certa tensió, per mirar de salvar la proposta davant l’interès del PS i la defensa de la formació de la seva proposició. Totes les formacions es volen apuntar l’èxit de qualsevol iniciativa que tingui a veure amb l’habitatge i la possible mitigació del problema. Filloy ha explicat que divendres de la setmana vinent es reunirà la Taula de l’Habitatge per exposar noves mesures a les ja anunciades o que estan en marxa.

El ministre ha deixat clar, però, que “no hi ha una solució màgica” però sí que es proposaran “petites accions que vindran a resoldre” diversos aspectes que ara generen dificultats. El Govern plantejarà una modificació, per clarificar en certa manera, de la normativa que impedeix que els preus dels lloguers s’enfilin per sobre de l’IPC i que també incideix en els paràmetres de renovacions contractuals. S’havien previst unes limitacions “molt lineals que no donaven resposta a algunes qüestions puntuals”. Filloy ha evitat parlar de bombolla de pisos de luxe atès que, ha dit, no tenen prou elements per fer aquesta valoració. 

 

Comentaris (1)

Trending