Govern oficialitza el canvi de Mateu per Gaytán a l’ambaixada de Madrid

El fins fa poc síndic general assumirà la representació diplomàtica davant d’Espanya a partir de l’1 de setembre

-
-
Vicenç Mateu serà l’ambaixador d’Andorra a Espanya a partir de l’1 de setembre. Malgrat que ja havia transcendit l’elecció del fins fa poc síndic general per esdevenir màxim responsable de la legació diplomàtica del Principat a Madrid, no se n’havia assenyalat encara els terminis. Ara el Govern ho ha oficialitzat a través dels decrets corresponents.

El cap de Govern, Xavier Espot, signa els edictes publicats aquest dimecres al BOPA i pels qual queda destituït en data 31 d’agost el fins ara ambaixador d’Andorra a Espanya Jaume Gaytán, que retornarà al Principat en la seva plaça al ministeri d’Afers Exteriors. Una possibilitat és que Gaytán assumeixi alguna responsabilitat tècnica en relació amb l’organització de la cimera iberoamericana, una qüestió que ja coneix, justament, pel seu rol d’ambaixador a Madrid.

Alhora que es ‘dóna de baixa’ Gaytán, Espot també firma el decret pel qual es designa Vicenç Mateu com a ambaixador a partir de l’1 de setembre. L’exsíndic general ja havia ocupat el càrrec de màxima representació diplomàtica andorrana a l’Estat espanyol. Malgrat l’experiència que té Mateu per a l’esmentada tasca, el nomenament no ha estat absent de polèmica atès que s’hi barregen aspectes personals relacionats amb el suposat interès familiar del filòsof de formació acadèmica en poder-se traslladar a viure a la capital espanyola.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending