Govern i Ski Andorra posen fil a l'agulla per regular el transport per cable a les estacions

Reunió del ministre de Presidència, Economia i Empresa Jordi Gallardo amb el sector de la neu per actualitzar una llei de l'any 2000

Un moment de la reunió entre Gallardo i els representants de les estacions.
Un moment de la reunió entre Gallardo i els representants de les estacions.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquest dimarts, per primera vegada des que ostenta el càrrec, amb membres d’Ski Andorra i les direccions tècniques de les pistes d’esquí del país. Gallardo, ha estat acompanyat per l'equip de transport per cable per parlar amb el sector de la neu de l'actualització d'una llei de l'any 2000 que regularia l'ús dels remuntadors.

Tot i la importància de l'esquí en el país no hi ha una llei específica del transport per cable. L'únic text legislatiu data del novembre del 2000 i és la Llei de les estacions d'esquí i les instal·lacions de transport per cable. El títol III hi dedica una quinzena d'articles que cal revisar, posar al dia i desenvolupar reglamentàriament.

Des de l'any 1990 es compleix la legislació tècnica francesa i les normes europees la qual cosa dona peu a contradiccions i buit jurídic. Per aquest motiu durant la reunió s'ha fet un històric del transport  per cable, de les relacions amb associacions explotadores dels països veïns i de la seva legislació en aquesta matèria així com de la feina que està duent a terme l’Organització internacional de transport per cable (OITAF). Els representants de les estacions han lloat la bona predisposició del ministre.

Gallardo ha pogut tenir de primera mà les seves impressions sobre el sector i les seves perspectives en vista de la nova temporada que Arcalís ja va iniciar el cap de setmana passat. El ministre ha refermat el suport del Govern a les estacions i ha remarcat la importància d’aconseguir novetats cada temporada per continuar atraient usuaris. L'Executiu col·labora amb les estacions en les formacions contínues, certificacions o guies de seguretat.
 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending