Govern i comú promouran pisos de lloguer a preus raonables a tocar de Jovial

La corporació d’Andorra la Vella entregarà a l'administració central uns terrenys que provenen de la cessió derivada del pla parcial de la Borda Nova

Terrenys on es preveu construir habitatge de lloguer a preus raonables.
Terrenys on es preveu construir habitatge de lloguer a preus raonables. Altaveu
Si les previsions no s’acaben torçant, a tocar de Jovial, l’edifici d’habitatges destinats a joves, s’hi farà una promoció de pisos destinats al lloguer a preus raonables. El comú d’Andorra la Vella i el Govern tenen previst signar aquest dijous l’acord pel qual la corporació parroquial cedirà uns terrenys de la seva titularitat resultants de la cessió rebuda arran del desenvolupament del pla parcial de la Borda Nova.

Els terrenys que se cedeixen queden a tocar el vial que baixa de just davant de Jovial, pel cantó de Terra Vella, i que porta o bé a la carretera de la Comella o bé a l’avinguda Tarragona passant pel passatge que just queda entre l’espai on s’hi hauria fer la promoció de luxe ‘The White Angel’ i la seu d’Andbus. Els detalls de l’operació s’explicaran aquest dijous. Però les diverses fonts consultades han assegurat que és en aquell punt on s’hi farà la primera promoció arran de l’entesa entre les dues administracions.

Tant la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, com el cap de Govern, Xavier Espot, ja van avançar que l’entesa estava molt a prop durant la campanya electoral de les passades eleccions comunals. De fet, uns quants anys abans, i també en una campanya electoral, un espai pràcticament idèntic al que ara hauria d’acollir l’esmentada promoció també va ser inclòs en una promesa electoral: llavors s’hi volia fer l’estació nacional d’autobusos, que al cap d’uns mesos va acabar canviant de vorera.

Els grups que donen suport a la majoria governamental van aprovar al tomb del pressupost per aquest 2020 una inversió en habitatge social de 4,5 milions d’euros en els propers tres anys. Caldrà veure si es tiba d’aquesta partida plurianual per afrontar la construcció de l’habitatge que es prevegi promoure al terreny en qüestió. Caldrà veure també com s’articula en relació amb el fons públic-privat que ha d’anar vinculat a l’Institut nacional de l’Habitatge que es vol crear.

Comentaris (1)

Trending