Govern convoca els sindicats de l’administració dimarts per intentar consensuar els serveis mínims de la vaga

Els col·lectius sindicals acudiran a la trobada, que presidirà el cap de l’executiu, molt a l’expectativa, disposats a escoltar, però sense gaire confiança d’arribar a bon port

La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, durant una compareixença pública.
La ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, durant una compareixença pública.
El Govern ha convocat tots els representants sindicals de l’administració per a una reunió, dimarts, en la que espera poder “consensuar els serveis mínims necessaris de la vaga general i altres qüestions d’interès en el marc de la reforma de la funció pública”. La trobada ha estat convocada per la ministra titular del departament, Eva Descarrega, però ja s’adverteix en la missiva que s’ha enviat als sindicalistes que en la reunió hi assistirà el cap de l’executiu, Toni Martí.

La convocatòria arriba enmig d’un clima cada cop més enrarit i amb un executiu que va llançant dard i globus sonda per intentar de palpar l’ambient i les reaccions sindicals atès que el fet que el dret a vaga no estigui regulat complica molt les coses. El Govern es mou amb suposats informes jurídics que els diferents sindicats han anat sol·licitant però que de moment no han rebut i a partir dels quals, suposadament, l’administració pretén fer valdre criteris -no remunerar les aturades, regular els serveis mínims- que els col·lectius sindicals no acaben de veure clars.

Més enllà de Descarrega i Martí, a la reunió també hi acudiran, com a mínim, el responsable ministerial d’Interior i Justícia, Xavier Espot, i el ministre d’Educació, Èric Jover. Els sindicats pretenen escoltar i intentar copsar les intencions de l’executiu. De confiança que es proposin uns serveis mínims compatibles amb l’exercici del dret a vaga n’hi ha més aviat poca, segons les fonts consultades. Que han admès, però, que el primer que ha de moure fitxa perquè és l’únic que té força real per imposar unes mesures efectives és el Govern.

Els sindicats ja van comunicar dilluns a l’executiu que a partir del 19 de febrer i fins al 19 de març hi poden haver accions i mobilitzacions emmarcades en la vaga general convocada. D’entrada, el primer dia d’aquest calendari no hi ha d’haver cap mesura atès que està previst que els sindicats de l’educació (SEP) i de la policia mantinguin reunions individualitzades per decidir la concreció de les actuacions. I, a partir d’allí, es posarà tot plegat en marxa en forma de cascada. No obstant això no es descarta alguna acció ‘sorpresa’ el mateix 19 de febrer encaminada més a fer visualitzar que s’entra en un període de reivindicacions que no pas a fer efectiva l’aturada.

Etiquetes

Funcionaris assistents a l\'assemblea general en la qual es va acordar la vaga.

Relacionat

Els sindicats de l’administració creuen que la tàctica de Govern davant la vaga és intentar dividir el funcionariat
Imatge de l\'assemblea general de funcionaris.

Relacionat

La vaga general dels funcionaris anirà del 19 de febrer al 19 de març
La taula presidencial amb diversos representants sindicals de l\'administració durant l\'assemblea general de funcionaris.

Relacionat

La manca de regulació del dret de vaga impedeix al Govern ‘descomptar’ del sou dels funcionaris les hores d’aturada
Imatge de l\'assemblea general de funcionaris.

Relacionat

Govern intenta convèncer els funcionaris que el nou model els permetrà guanyar en 40 anys de carrera entre 30.000 i 75.000 euros més que ara
Inici de l\'assemblea, que es va fer a porta tancada per evitar represàlies als treballadors.

Relacionat

Els funcionaris esperen estar en disposició de muntar una vaga general indefinida en quinze dies

Comentaris

Trending