Govern agraeix la dimissió a Meritxell Mateu i deixa en mans de la fiscalia que la investigui

Comentaris

Govern agraeix la dimissió a Meritxell Mateu i deixa en mans de la fiscalia que la investigui
Govern agraeix la dimissió a Meritxell Mateu i deixa en mans de la fiscalia que la investigui

El Govern “respecta i agraeix la decisió que va prendre (la fins ahir consellera general demòcrata Meritxell Mateu) en favor de no participar de l’enrariment encara més del clima polític”. Així ho ha firmat el ministre de Finances i portaveu de l’executiu, Jordi Cinca. El portaveu governamental ha deixat en mans de la fiscalia o dels partits de l’oposició el fet que s’investigui o s’insti a investigar la relació professional que va mantenir l’exparlamentària amb Banca Privada d’Andorra (BPA).

Preguntat pel fet que els partits de l’oposició consideren que la dimissió de Mateu no tanca l’afer i que s’ha d’aclarir quins treballs feia realment la política per l’entitat avui en vies de desaparició, Cinca ha afirmat que la fiscalia “si creu que ha d’intervenir ja ho farà” i les formacions que estan en minoria a l’arc parlamentari “si creuen que han d’impulsar qualsevol acció també ho faran”. “El Govern no és ningú per valorar aquesta qüestió”, hi ha afegit.

Quan se l’ha qüestionat sobre el fet que els correus electrònics que evidencien la tasca de ‘lobbysta’ de Mateu incriminarien també l’actual ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, el titular de Finances ha assegurat que “aquests correus el que posen molt clarament de relleu és que el Govern” va gestionar el projecte capitanejat per la multinacional asseguradora Allianz “al marge i sense cap mena de vincle respecte de la feina per la qual s’hagués pogut contractar a la senyora Mateu”.

Cinca ha deixat clar que el Govern no té ni ha tingut accés als correus electrònics divulgats, entre altres, per l’Altaveu, i ha recordat que el projecte es va acabar avortant perquè, segons el ministre, les necessitats de canvis legislatius que demandava no van semblar adequats per al Principat almenys en aquell moment o com a mínim no eren assumibles. El refús del projecte seria “un motiu de més que demostra que no hi havia cap vincle entre les decisions de Govern i els treballs que fes la senyora Mateu i que només ella pot explicar”.

Comentaris

Trending