Govern aclareix que anar a comprar no es limitarà als horaris de les sortides al carrer

Representants del sector comercial han alertat que restringir el temps per anar als establiments podria provocar aglomeracions i l’executiu admet que hi ha hagut una mala interpretació de la normativa

Un home anant a fer la compra aquest matí.
Un home anant a fer la compra aquest matí.

Les hores de sortida permeses al carrer no s’hauran d’emprar obligatòriament per anar a comprar. Govern té previst aclarir aquest punt i, de fet, millorar el redactat del protocol per deixar clar aquest aspecte, que va aixecar dubtes quan es va presentar la normativa. De fet, als centres comercials del país es va aixecar l’alarma i el mateix dimecres es va advertir l’executiu que el risc era que s’acumulés la gent en determinades franges horàries.

Tal com es va explicar en la compareixença televisiva i, també, com està redactat en l’edicte publicat al BOPA, la sensació és que es vinculava els horaris de sortida amb el moment d’anar al supermercat a proveir-se de menjar o altres productes bàsics. “La sortida del domicili s’ha de planificar correctament de manera que serveixi per cobrir diverses finalitats: fer activitat física, comprar o passejar el gos”, indicava la normativa. Això va posar en alerta els responsables dels establiments.

Es preveu modificar el redactat de la normatica, ja que s'admet que donava peu a una interpretació que no és la que es volia

I és que si el que es volia dir, com així semblava, que només es podrà anar a comprar en l’horari de sortida, això suposava, de facto, una reducció dels temps durant el qual cada persona podia anar a comprar. I, de retruc, un risc: acumulació de gent en les franges horàries per a la població en general (de nou a onze del matí i de dues a set de la tarda).

Representants del sector es van posar ràpidament en contacte amb Govern. En concret, es va traslladar aquesta inquietud al secretari d’Estat d’Economia, Èric Bartolomé. I des de l’executiu s’ha apuntat que en cap cas aquesta era la voluntat de la normativa. “Ens han deixat clar que no era aquesta la intenció; el problema era la interpretació”, han apuntat a Altaveu fonts del sector. Per tant, es preveu, per una banda, aclarir la situació en una de les properes compareixences i també es modificarà el redactat de la normativa.

És a dir, sortir a fer la compra continuarà, com fins ara, sense tenir cap horari establert. Això sí, sempre mantenint les mesures de seguretat per evitar contagis ja establertes des del mateix inici de la crisi sanitària, com ara una sola persona per llar o planificant anticipadament els productes que es necessiten per limitar al màxim el temps d’estada a l’establiment.

Comentaris (3)

Trending