Gili comandarà l’àrea d’habitatge al comú d’Escaldes

El cònsol menor, Quim Dolsa, presidirà la comissió de Finances, mentre que Valentí Closa dirigirà Cultura i Joao Lima i Toni Fernández es repartiran Joventut

Cerni Escalé en el moment de jurar el càrrec de secretari general del comú d'Escaldes-Engordany.
Cerni Escalé en el moment de jurar el càrrec de secretari general del comú d'Escaldes-Engordany.

La cònsol major, Rosa Gili, agafarà personalment les regnes de l’àrea específica d’habitatge que s'ha creat al comú d’Escaldes-Engordany. Així s’ha aprovat  en la sessió de consell que ha servit per validar la distribució de tasques de la nova majoria. Per la seva banda, Quim Dolsa serà el responsable de Finances i Cèlia Vendrell comandarà Urbanisme.

El comú escaldenc ha celebrat  la sessió de consell que ha validat el nou organigrama. La principal novetat és l’existència d’un àrea específica centrada en l’habitatge i que vol estudiar mesures per combatre des de la corporació parroquial la greu problemàtica que viu el mercat de lloguer. Aquesta està enquadrada dins la comissió de Urbanisme i Accessibilitat.

Serà la mateixa cònsol major, Rosa Gili, qui la comandi, fet que evidencia la importància que des del PS es vol donar a aquest punt. Gili ha dit que "és un tema que preocupa molt als ciutadans i hem de procurar que les vivendes estiguin d'acord amb la capacitat econòmica dels ciutadans".

La cònsol major escaldenca assegura que emprendran diverses accions per resoldre el problema de l'habitatge en l'àmbit comunal i en el que sigui competència de govern faran el possible per trobar acords". Ha afegit que tentaran "detectar tots aquells habitatges que puguin estar buits" a més de voler-ne esbrinar els motius. Ha avançat que buscaran "col·laboracions publicoprivades" i oferiran ajuda tant de recursos humans com econòmica a aquells que ho necessitin

A la mateixa comissió, també hi haurà les competències d’Urbanisme, que recauran principalment en Cèlia Vendrell, que fou número 3 de la candidatura i que acumula vuit anys com a consellera, tots ells a la minoria. Pel que fa a un altra comissió clau, la de Finances, aquesta serà presidida pel cònsol menor, Quim Dolsa.

Tal com va apuntar Altaveu, l’àrea d'Esports i vida cultural serà dirigida per Valentí Closa. Pel que fa a la resta de comissions, la de Promoció i Dinamització Turística i Econòmica compta amb Meritxell Massoni i Joao Lima; la de Circulació i Aparcaments està formada per Valentí Closa, Magda Mata, mentre que la de Recursos Humans té com a membres Magda Mata i Meritxell Massoni. S'ha creat també una comissió d'Atenció a les Persones i Proximitat formada per Magda Mata, Joao Lima i Toni Fernández. Finalment hi ha la comissió de Medi Ambient, Mobilitat i Serveis formada per Cèlia Vendrell, Joao Lima i Josep Batalla.

El secretari general és Cerni Escalé. Durant la sessió de comú d'aquest divendres  també s'han fet públics els representants del comú a Capesa que seran Quim Dolsa i Cèlia Vendrell, i a la societat explotadora de Caldea (Rosa Gili, Meritxell Massoni i Miquel Aleix). El representant de Demòcrates a l'oposició ja ha anunciat, després de la sessió de comú, que "adoptarem una posició de vigilància en el seguiment de la feina comunal".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending