Geòlegs equipats amb drons miren de determinar com està el rec del Solà, que es manté tancat

L’esllavissada de rocs que hi va haver aquest diumenge a Santa Coloma va causar una enorme destrossa en la vegetació però sortosament no es van haver de lamentar danys ni materials ni personals

Algunes de les roques que es van desprendre i van ser aturades per la vegetació.
Algunes de les roques que es van desprendre i van ser aturades per la vegetació.

El camí del rec del Solà no es reobrirà fins que els tècnics no hi donin el vistiplau. L’esllavissada de pedres d’aquest diumenge al migdia va ser molt més important del que es podia pensar a ull nu -tot i la impressió que ja feien algunes imatges- i fins que els geòlegs no tinguin clara la situació el pas es mantindrà tancat. Els tècnics sobrevolen la zona amb drons per poder obtenir les dades necessàries per analitzar l’estat de la zona.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha assegurat en declaracions a l’ANA que la caiguda de rocs va provocar una important destrossa entre la vegetació, però com ja va quedar clar el mateix diumenge sortosament no es va haver de lamentar cap dany material ni menys encara personal. Aquesta circumstància ha estat celebrada també per la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha assegurat que es continuarà treballant en la segurització de la zona.

Marsol ha explicat aquest dilluns que la situació donada a Santa Coloma “és greu, però per sort no hem hagut de lamentar danys materials o personals i la vegetació va poder frenar l'esllavissada”. La cònsol ha reconegut que la zona “és una de les més dificultoses i això acostuma a passar, però està molt més protegida que fa vint anys”. Marsol ha dit que se seguiran duent a terme actuacions per la protecció de la zona.

Etiquetes

Camí del rec del Solà.

Relacionat

Una esllavissada de rocs al rec del Solà causa un notable ensurt

Comentaris

Trending