Gallardo pensa en Cucurella per agafar el relleu de Chato

El ministre de Presidència i Economia ja va designar fa poques setmanes qui va ser secretari general de Govern amb el PS director del departament de Registres Jurídics i Econòmics

Alexandre Cucurella durant la seva etapa de secretari general de Govern (2009-11).
Alexandre Cucurella durant la seva etapa de secretari general de Govern (2009-11).

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, busca recanvi per al destituït Salustià Chato. Entre els noms que té damunt la taula el número 2 del Govern i líder liberal hi ha especialment el d’Alexandre Cucurella. Fa tot just tres setmanes, el titular d’Economia i Empresa ja el va designar director del departament de Registres Jurídics i Econòmics i ara el podria acabar ascendint a la categoria de secretari d’Estat.

Només és un candidat, però molt ben posicionat. Gallardo ha d’acabar de lligar caps després que es veiés forçat a despatxar Chato. O era fer fora el secretari d’Estat d’Economia o s’arriscava a perdre també el ministre la cadira. Gallardo va poder aguantar el debat sobre la contravenció o no de la Llei de la Funció Pública, va poder minimitzar amb el suport del cap de Govern, Xavier Espot, el presumpte incompliment tributari del seu número 2, però tolerar-li una mentida que al seu torn va portar el ministre, en certa manera, a mentir, ja no entrava en el memorial de greuges que se li podia permetre a Chato.

Fora qui Gallardo sempre va tenir en ment perquè l’acompanyés en el seu viatge ministerial, el ministre d’Economia dóna tombs al recanvi. Marc Galabert és intocable al capdavant de la secretaria d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, i malgrat que podria arribar a acumular funcions, Galabert ni és prou de la confiança del ministre, ni se’l va carregar de feina i destarotar, ni els liberals estan disposats, en principi, a renunciar a una de les cadires pactades amb DA i CC malgrat que no s’ha descartat encara deixar el càrrec vacant i consolidar places de direcció dins del ministeri.

Entre aquestes hi ha la que ostenta des del 5 de setembre Àlex Cucurella, que va ser designat director del departament de Registres Jurídics i Econòmics els darrers dies d’agost, designa que no va ser efectiva fins que dies més tard el nomenament es va publicar al BOPA. Ara Gallardo està valorant molt seriosament ascendir de categoria el jurista, que fa molt temps que està vinculat al registres de comerç i societats governamental. Per tant, és funcionari de carrera amb alguna controvèrsia inclosa arran del seu pas pel Govern.

En efecte, Alexandre Cucurella Rossell va ser l’home triat per Jaume Bartumeu per ocupar la secretaria general de l’executiu durant el bienni socialdemòcrata (2009-11). Dos anys en què es va encarregar de ser el fedatari legal de les decisions que adoptava el poder governamental. Cucurella, més enllà del valor que li doni Gallardo, també és un home de la confiança del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, amb qui manté llaços familiars directes.

Comentaris (5)

Trending