Gallardo assegura que pactar amb DA era “la única possibilitat real d’implementar el programa liberal”

El líder de Liberals afirma que s’ha seguit “la coherència” que pretenia ‘d’Acord’ de trencar la majoria absoluta i que se li fa “difícil interpretar el sentiment de totes les persones”

Els consellers liberals, amb Jordi Gallardo darrere de tot (i sense Ferran Costa, a la presidència), reben una documentació d'un dels manadors del Consell.
Els consellers liberals, amb Jordi Gallardo darrere de tot (i sense Ferran Costa, a la presidència), reben una documentació d'un dels manadors del Consell.
El cap de llista i president liberal, Jordi Gallardo, s’ha referit aquest dimarts, per primer cop, al pacte de govern establert amb Demòcrates i que també inclou Ciutadans Compromesos. El líder liberal ha justificat l’entesa perquè veient la composició, ha vingut a dir, de l’arc parlamentari era “la única possibilitat real de poder implementar mesures incloses en el programa de Liberals”. El pacte signat és el resultat de la “única” aliança “viable, que sumava”.

Gallardo ha assegurat, una vegada preguntat pel fet que hi hagi simpatitzants o militants decebuts per decisió, que “se’m fa difícil interpretar el sentiment de totes les persones”. I ha deixat clar que hi pot haver gent que no ho vegi bé però d’altres que se sentin prou còmodes amb l’entesa segellada. I ha tornat a insistir que “la realitat és la que és” a nivell de repartiment d’escons i de viabilitat d’acords.

El conseller general i president del grup parlamentari liberal, per ara, ja que no ha volgut aclarir si assumirà, com tot sembla indicar, el ministeri de Presidència, també ha justificat el fet d’haver concorregut sota el paraigua de ‘d’Acord’ en les circumscripcions territorials i, després, haver deixat de banda els socialdemòcrates per aliar-se amb els demòcrates. “S’explica a partir de la coherència”, ha deixat anar Gallardo. El líder liberal ha recordat que la voluntat primera de ‘d’Acord’ era jugar amb el sistema electoral i “trencar la majoria absoluta”, una intenció que s’hauria aconseguit. 

A partir d’això, i una vegada tancada la jornada electoral, cada formació, PS i Liberals, era lliure d’adoptar les seves decisions, ha recordat el parlamentari, que ha explicat que s’han “treballat mecanismes” perquè el futur Govern pugui treballar de forma coordinada entre les tres formacions que en faran part però, alhora, respectant l’autonomia de cadascuna d’elles.

Jordi Gallardo ha assegurat que els partits que han de garantir la governabilitat podran “mantenir la identitat pròpia, la seva estructura” i que hi ha “un marge de confiança suficient” entre les parts per treballar de manera consensuada i respectant els límits que s’han establert dins d’un escenari de cessions i acords recíprocs.

Comentaris (2)

Trending