Gallardo: "Acomiadar en aquests moments és una necessitat"

Demòcrates defensa a la sessió del Consell que "per protegir els llocs de treball dels nostres ciutadans hem de protegir les empreses

Jordi Gallardo, durant la sessió del Consell General d'aquest dissabte.
Jordi Gallardo, durant la sessió del Consell General d'aquest dissabte.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha dit durant la sessió del consell general d'aquest dissabte que "acomiadar en aquests moments és una necessitat per algunes empreses". La socialdemòcrata, Judith Salazar ha defensat que els treballadors que vulguin i no puguin intervenir en les consultes amb l'empresa pel procés d'ERTO ho puguin fer per llei. La proposta no ha prosperat.

La consellera del PS ha dit que "si la primera llei de mesures urgents recollia que les empreses no podien acomiadar treballadors per poder accedir als ajuts, apunta que no es pot tractar de la mateixa manera aquelles empreses que ho han complert i les que no". Ha preguntat: "què els hi diran a les empreses que han fet un esforç per no acomiadar als seus empleats i tindran els mateixos beneficis que les que si ho han fet?".

La consellera demòcrata, Ester Molné ha replicat assegurant que "per protegir els llocs de treball dels nostres ciutadans hem de protegir les empreses. Aplicar més penalitzacions a les empreses com proposa el PS a les seves esmenes portaria a més fallides i acomiadaments". Pel que als ERTO, ha indicat  s'han de poder aplicar ràpid. "El dret dels assalariats està garantit i que s'ha previst un procediment disciplinari per combatre els abusos d'empreses".

Jordi Gallardo, per la seva part, ha destacat que "no acceptar que en aquest país hi haurà acomiadaments és no acceptar la realitat" i ha retret a Salazar  que "quan entenguin que la figura de la suspensió temporal del contracte de treball no és per protegir a les empreses sinó els llocs de treball, potser ens podren començar a entendre".

Etiquetes

Comentaris (41)

Trending