Funcionaris del comú d’Encamp proposen aportar més a la mútua per no perdre altres 'drets'

Dos grans grups de treballadors públics presenten al·legacions a les propostes plantejades per la comissió de redreçament de l’ens mutual, que no s’aplicaran tal i com s’havien previst

-
-

Un grup de funcionaris del comú d’Encamp ha proposat que els treballadors públics aportin força més del que ho estan fent fins ara per tal de poder redreçar la situació de l’ens mutual, que té un deute de prop de 200.000 euros, i, en canvi, es deixin sense efecte altres de les propostes que ha posat sobre la taula la comissió de gestió i control de la mútua, que garanteix el 100% del salari en cas de baixa. En principi, de forma directa i íntegra, les set mesures plantejades no s’aplicaran. Abans, la comissió avaluarà les al·legacions fetes pels empleats.

El termini previst perquè els funcionaris hi poguessin dir la seva ja ha finalitzat. I malgrat que es tracta d’un treball intern de la comissió de la mútua -que es va crear de forma efectiva el maig quan s’hauria d’haver posat en marxa ja al 2012 i en no ser operativa ha estat un dels elements que ha facilitat el desgavell comptable-, les fonts consultades han explicat que, com a mínim, hi ha dos grans grups de funcionaris que han fet al·legacions conjuntes. D’una banda, un d’aquests col·lectius refusa de pla les set mesures. De l’altra, hi ha un altre grup que n’accepta algunes, proposa incrementar l’aportació del treballador i que, així, es deixi sense efecte altres de les propostes.

Justament, la comissió, en una de les mesures plantejades, proposava que la retenció salarial que s’aplica fins ara, de l’1,15%, passi a ser del 1,5%. El grup de persones que en el marc de les seves al·legacions ha plantejat aportar més, hauria situat la retenció lleugerament per sobre del 2%. A canvi, però, s’haurien d’inaplicar algunes de les altres mesures, com per exemple, algunes de les carències plantejades, tant en el curt com en el llarg termini de les baixes. Les apreciacions fetes pels treballadors seran estudiades per la comissió creada el maig en una reunió extraordinària que s’ha de celebrar properament.

Fonts coneixedores de l’evolució de tot plegat han explicat que ara per ara no hi ha pas intenció d’aplicar de manera directa les set propostes que la comissió va traslladar al funcionariat. De fet, la comissió, de la qual en formen part representants dels treballadors, dels departaments comunals de Finances i Recursos Humans i un responsable polític de la corporació, va analitzar la situació i va arribar a plantejar-se traslladar al conjunt de treballadors fins a nou mesures, dues de les quals es van acabar descartant per l’excessiva repercussió que suposava. Les set restants sí que s’han traslladat al conjunt de funcionaris.

Així d’entrada, les propostes no s’aplicaran tal i com s’han plantejat. Però encara no està clar com s’actuarà ni de quina manera. Sí que es pretén començar a visualitzar algun canvi per tal que no continuï creixent el deute que ja arrossega la mútua. Com en el cas d’altres ens similars d’altres administracions, alguns abusos haurien agreujat la situació i aquestes pràctiques indegudes seran les primeres que s’intentaran tallar.

-

Relacionat

Les set mesures per redreçar la mútua del comú d’Encamp que segurament quedaran al calaix
-

Relacionat

La mútua del comú d’Encamp també fa aigües i la solució genera divisió i malestar

Comentaris

Trending