França dona suport sanitari, educatiu i social als seus residents a Andorra

Ha posat en marxa un ampli dispositiu amb un pressupost de més de 200 milions d'euros

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU
El govern de França ha posat en marxa un suport sanitari, educatiu i social pels seus residents a l'estranger, com ara Andorra. En l'àmbit sanitari es fa un teleseguiment i una teleconsulta i, en casos més greus, es contempla l'evacuació. S'han pressupostat 20 milions d'euros en un dispositiu que es mantindrà mentre duri la pandèmia. Des de l'inici de la crisi uns 180.000 francesos residents a l'estranger han tornat a França.

Les institucions de la xarxa de l'ensenyament francès a l'estranger (AEFE)  també ha impulsat  dispositius pedagògics davant el tancament de les escoles.També s'ha prolongat fins al pròxim dia 15 la demanda de beques escolars. S'han destinat 50 milions d'euros.

L'AEFE també ofereix el seu suport a totes les escoles franceses a l'estranger sigui quin sigui el seu estatus (escola de gestió directa, escola convencionada o escola en partenariat). En aquest camp, el pressupost és de 100 milions d'euros. El mes de juny es farà un replantejament de la situació per veure si cal augmentar aquesta partida. En total totes les mesures tenen un cost superior als 200 milions d'euros.

Comentaris

Trending