Andorra colla per entrar en l'obertura de fronteres de França cap al 15 de juny

La ministra Sílvia Calvó diu que "ens interessa que ens tinguin en compte en els seus plans de desconfinament"

-
-
La ministra Sílvia Calvó ha destacat aquest dijous que Andorra treballa de manera estreta amb França perquè el Principat estigui inclòs dins d'aquest llistat de països per on poder viatjar, així com ho està fent amb Espanya, tot i que encara no pot avançar una data exacta fins que no ho comuniquin de manera oficial els països veïns. "Estem interlocutant amb els grups de treball que estan gestionant el desconfinament i la circulació a nivell de fronteres. Tenen interlocutors molt clars en cada grup de treball".

Calvo ha dit que "la col·laboració del ministeri d'Exteriors i d'altres ministres amb les competències que tenim atorgades estem coordinats amb França i Espanya perquè quan s'obri la circulació de fronteres ens tinguin en compte el nostre país. Ens interessa que ens tinguin en compte en els seus plans de desconfinament".

El primer ministre francès, Édouard Philippe ha afirmat aquest dijous en una compareixença que les fronteres amb els països de l'espai Schengen i el Regne Unit estaran tancades, al menys, fins al 15 de juny. El ministre d'Interior, Christophe Castaner, ha afegit que les fronteres amb els països no europeus "estaran tancades fins a nova ordre".

Segons Castaner es podran fer excepcions amb les fronteres dels països veïns com ara "la cura, la visita o l'escolaritat d'un infant", "un motiu econòmic important" o en els casos dels treballadors temporals de l'agricultura. També podran continuar circulant els treballadors fronterers.

L'obertura de la frontera amb França és molt esperada per als comerciants del Pas de la Casa, després de l'esllavissada de l'hivern passat i el final anticipat aquest any de la temporada d'esquí. Normalment acostumen a ser visitants de les zones més pròximes com Occitània que inclou departaments com l'Arieja o els Pirineus Orientals. El secretari d'Estat de Turisme, Jean-Baptiste Lemoyne va dir a l'Assemblea Nacional que "el turisme s'haura de posar en marxa, en un primer moment, amb uns clients de proximitat i en les zones on el virus no circuli de manera activa"

En cas d'obertura de la frontera, serà possiblement el visitant d'un dia que pot rellançar el comerç de la població encampadana. Les estades més llarges a Andorra semblen, ara mateix, complicades perque els principals mitjans de comunicació de França estan fent, els darrers dies, reportatges sobre les millors destinacions de turisme interior. L'informatiu de TF1 de les vuit del vespre, el de més audiència, proposa cada dia una estada en una regió diferent. No serà fins el 2 de juny quan el president de la República, Emmanuel Macron parlarà sobre les vacances.

Comentaris (5)

Trending