França confirma que els andorrans no seran sotmesos a quarantena per entrar al país

Han estat assimilats com a ciutadans de la Unió Europea per poder passar la frontera

-
-
El ministeri d’Europa i d’Afers Exteriors de França ha confirmat aquest dilluns que els andorrans han estat assimilats com a ciutadans de la Unió Europea i no estaran sotmesos a quarantena quan entrin en el territori francès. Així ho ha anunciat l'ambaixadora d'Andorra França, Eva Descarrega per mitjà de les xarxes socials.

La confirmació arriba després d'una polèmica per unes declaracions del ministre de Salut de França, Olivier Véran que van haver de ser desmentides posteriorment per fons de la presidència. Véran va anunciar que s'aplicaria una quarantena de catorze dies a tota persona que entrés a territori francès fins al 24 de juliol. Posteriorment es va precisar des del palau de l'Elisi que no s'imposarà una quarantena a tots els qui arribin d'un altre país de l'espai Schengen o del Regne Unit. Andorra no forma part de l'espai Schengen, tot i que té un acord amb França i Espanya per la lliure circulació de persones.

El ministre d'Interior francès, Christophe Castaner, també ha recordat que les fronteres seguiran tancades tot i l'inici del desconfinament del proper 11 de maig. No hi ha una data fixa per la reobertura i que l'objectiu és que es faci de manera coordinada amb el conjunt de la UE. 

Pel que fa als moviments dins del país, els ciutadans es podran desplaçar fins a 100 quilòmetres del domicili, creuant els límits dels departaments si cal, i més lluny si poden justificar-ho laboralment o familiarment. Com s'ha decidit també a Andorra i a Espanya, qui viatgi en transport públic estarà obligat a portar mascareta, i a mantenir la distància per evitar el contagi, però la mascareta no serà obligatòria per anar pel carrer. Totes aquestes mesures, previstes al pla del govern francès, són les que entraran en vigor l'11 de maig si les cambres les aproven.

Comentaris (3)

Trending