Formalitzades les demandes per acomiadament improcedent dels càrrecs de confiança del comú d'Andorra la Vella 'despatxats'

Comentaris

Formalitzades les demandes per acomiadament improcedent dels càrrecs de confiança del comú d\'Andorra la Vella \'despatxats\'
Formalitzades les demandes per acomiadament improcedent dels càrrecs de confiança del comú d\'Andorra la Vella \'despatxats\'

Els tres càrrecs de confiança que a finals de gener van ser acomiadats per l’actual majoria demòcrata del comú d’Andorra la Vella sense cap mena d’avís ni tampoc cap indemnització ja han formalitzat les demandes jurisdiccionals corresponents. En el cas del cap de comunicació i protocol, que va ser la primera en presentar-se, la Batllia ja l’ha admesa a tràmit i en propers dies s’haurà de fer l’acte de conciliació si és que la corporació -cosa improbable ara per ara- s’avé a conciliar alguna cosa.

Els afectats són el ja esmentat responsable de comunicació i protocol, que a més a més estava a poc temps de poder-se acollir a la jubilació; i les persones que feien les funcions de responsables del gabinet jurídic i del departament de noves tecnologies. Els tres demandants consideren que els acomiadaments, tal i com es van efectuar, són improcedents. De fet, fins i tot la consellera de l’oposició, la socialdemòcrata Dolors Carmona, va reconèixer fa un mes llarg que calia haver liquidat degudament els treballadors comunals.

Carmona, però, era clara, també, en considerar que es tractava de càrrecs de confiança la relació laboral dels quals amb el comú era pels anys que durés el mandat. I considerava que no podien pretendre els empleats acomiadats que se’ls tingués considerats com personal amb vocació de continuïtat perquè en cap moment s’havien presentat a edictes ni res que se li assemblés. En alguns dels casos, el lligam amb el comú s’havia anat reeditant més enllà del darrer mandat comunal i algun dels afectats podria arribar a plantejar davant els tribunals que l’encadenament de contractes hauria de convertir-lo, automàticament, en personal contractual.

Sigui com sigui, el que és clar és que en matèria de personal, el mandat de DA no ha començat amb bon peu. Almenys, en el sentit que el camí s’enceta amb tres demandes. Les dues darreres, segons que ha pogut saber l’Altaveu, es van formalitzar dijous, just abans de l’inici del període central de la Setmana Santa i, per tant, del llarg cap de setmana. Segons diverses fonts, en part, el comú és conscient que haurà d’assumir una derrota laboral judicial. Hi ha jurisprudència que jugui a favor dels demandants.

Més enllà d’això, i segons altres fonts, en la majoria d’àrees el clima laboral ha millorat de forma ostensible. Els treballadors, segons que han indicat fonts comunals, tenen unes directrius molt més clares i una línia de treball a seguir. No obstant això, i més enllà de cop s’acaba resolent la qüestió del GADA que al seu dia es va ‘retallar’ contra el que acabarien dient els tribunals, també es preveu que alguns serveis es puguin externalitzar o, com a mínim, s’estudiï la viabilitat d’aquesta externalització.

Comentaris

Trending