El PS lamenta que el pressupost “no fa front al gran problema de la pèrdua de poder adquisitiu”

La formació socialdemòcrata alerta que el text no inclou mesures per bonificar el carburant i del risc que suposa l’anunci de pujada de tarifes de FEDA

Pere López en una compareixença a la plaça del Consell General.
Pere López en una compareixença a la plaça del Consell General. Toni Solanelles

El Partit Socialdemòcrata (PS) ha criticat amb duresa el pressupost per al 2023 tramitat des del Govern al Consell General. El president del grup parlamentari, Pere López, considera que els comptes no afronten el gran problema actual per a bona part de la ciutadania: la pèrdua del poder adquisitiu. I lamenta que no es preveu com afrontar el que serà un “hivern dur”. També considera que les mesures per l’habitatge es queden curtes.

“Crec, a primera vista, que són uns pressupostos que no fan front a la crisi del poder adquisitiu, que és el principal problema avui dia”, ha apuntat el líder socialdemòcrata. Per argumentar aquesta afirmació, posa un parell d’exemples. En primer lloc, el fet que “sembla, o almenys no s’ha anunciat, que el text no porta cap mena de bonificació amb els carburants”. Es tracta, recorda, “d’un element que té un component elevat sobre el cost de la vida”.

Eric Jover, durant la presentació del pressupost per al 2023.

Relacionat

La inversió pel 2023 s’enfila a 83 milions en un pressupost ja “ordinari” després de la Covid

Un segon punt que preocupa es troba en el pressupost de FEDA. La societat pública demana un increment de tarifes del 15%. I López té clar que “algun augment hi haurà”, fet que preocupa la formació de forma important.

Un altre aspecte amb què es mostra crític és amb l’habitatge. Els comptes preveuen diferents partides, sí, però des del PS es considera que la situació és molt greu i, per tant, “són insuficients”.

Per a López, les primeres dades que s’han conegut del projecte legislatiu són preocupants. “Govern fa ulls clucs a la situació que es planteja aquest hivern, sense prendre mesura per millorar el poder adquisitiu”, denuncia.

El PS ha estat l’única formació que l’endemà de la roda de premsa de presentació dels comptes els ha valorat, almenys per Altaveu. Aquest mitjà ha demanat a tots els grups parlamentaris. Des d'Independents, Terceravia i Ciutadans Compromesos s’ha optat a esperar a poder analitzar amb més temps el text. A tancament d’aquest article, Demòcrates no havia donat resposta a la petició.

Etiquetes

Comentaris

Trending