El PS denuncia que l’AREB haurà gastat fins al 2021 vuit milions d’euros en serveis jurídics

La majoria governamental descarta rebaixar en mig milió d’euros el pressupost de l’agència per a l’any que ve en matèria de despesa jurídica

El conseller general Quim Miró.
El conseller general Quim Miró. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

L’Agència estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) s’haurà gastat, des de la seva creació i fins a l’any que ve, vuit milions d’euros en serveis jurídics. Així ho ha denunciat davant el Consell General el conseller socialdemòcrata Joaquim Miró, que reclamava una reducció de mig milió en la partida pressupostada per a l’any que ve en relació amb la despesa jurídica. Miró ha lamentat que amb els diners fins ara ja invertit, l’administració podria disposar d’un servei jurídic propi molt potent i no li caldria pagar assessoraments externs.

La retallada proposada pel PS, però, no ha estat atesa pels grups de la coalició governamental, que igual com ha fet el ministre de Finances, Eric Jover, han defensat la necessitat de defensar els interessos generals en relació amb tot allò que fa l’AREB i que fonamentalment té a veure amb el procés de resolució de BPA i les migracions de clients cap a Vall Banc. El titular de Finances ha recordat que hi ha una demanda contra l’Estat per 400 milions d’euros i que hi ha en joc més de 2.000 milions d’euros per les demandes.

Sobre aquest darrer aspecte, Miró s’ha mostrat molt contundent i ha recordat que en cap cas s’estan fent reclamacions de quantitat perquè els diners que hi ha dipositats pels clients, sigui a BPA o a Vall Banc, són dels clients i de l’AREB. El que s’estan duent a terme són demandes de nul·litat, accions jurídiques que van encaminades a decretar nul·les les migracions o altres elements de tot el procés de resolució.

El conseller socialdemòcrata ha explicat que fins al 2019 s’han desemborsat ja 6.634.371 euros. I el que es pretenia era reduir de 500.000 euros la partida de 690.000 euros prevista per al 2021, relativa a honoraris d’advocats i que suposen el 40% del pressupost de tot l’AREB. La qüestió ha sorgit en el marc del debat de les reserves d’esmena relatives al pressupost per al 2021.

Comentaris

Trending