La majoria destina més diners a la gossera i agilitza la rehabilitació del santuari de Meritxell

En les esmenes al pressupost, els grups que donen suport a Govern incrementen en 150.000 euros la partida per a la reforma de la instal·lació animalista i acceleren amb les obres al temple, que estarien acabades el 2024

Les instal·lacions de la gossera.
Les instal·lacions de la gossera.

Un cop decidit que la gossera no es mourà de lloc per deixar espai a la futura zona franca, toca afrontar, doncs, la reforma de les instal·lacions. El projecte està en marxa, ja en mans d’una arquitecta que ha d’elaborar-lo. Des dels grups de la majoria es vol assegurar que es podrà tirar endavant l’any vinent i, per això, volen incrementar en 150.000 euros la partida prevista al pressupost. També s’aposta de forma clara per accelerar la rehabilitació del santuari de Meritxell, avançant al 2023 les partides previstes per a exercicis posteriors.

Així es desprèn de les esmenes que els grups que donen suport a Govern han presentat al projecte de llei del pressupost -les signen Demòcrates i Independents, amb l’objectiu que, si és necessari, Ciutadans Compromesos pugui proposar transaccions durant els treballs a la comissió de Finances-. Moltes d’elles volen moure partides per prioritzar o accelerar determinades actuacions en infraestructures. I una d’elles fa referència a la gossera.

Es crea una partida per tirar endavant un estudi sobre les alternatives per millorar el trànsit a Sant Julià sense haver de completar el vial lauredià, un cop constatat que la prioritat és la desviació de la Massana

Així, es demana incrementar la partida ja prevista per a la nova instal·lació, que era de 300.000 euros, en 150.000 més. És a dir, per a un total de 450.000. En aquest cas, els diners sortirien de part dels que es destinen a la desviació d’Ordino a la zona del Prat de la Farga, amb 2 milions pel 2023.

Els grups expliquen en la motivació que “es considera prioritari poder millorar les instal·lacions de la gossera”. L’objectiu, remarquen, és “garantir el benestar i la cura dels gossos que s’hi troben”.

Un altre dels canvis elevats via esmena fa referència a les obres de manteniment que s’han de fer al santuari de Meritxell. La majoria vol accelerar-les. Per això, s’avancen els diners que estaven previstos pel 2025 al 2024. Es vol que les obres comencin ja el 2023 i finalitzin en l’exercici següent. Més ràpid, doncs, del previst.

En altres esmenes presentades, es crea una partida de 25.000 euros dedicada a un estudi que identifiqui quines alternatives hi ha per millorar el trànsit a Sant Julià de Lòria sense haver de tirar endavant el tram pendent de la desviació laurdiana. Es té clar que aquesta obra, un cop s’ha apostat pel vial de la Massana, no es podrà completar fins d’aquí a uns anys i, per tant, es vol buscar fórmules per millorar la circulació a l’hora de travessar la parròquia. També és destinen 15.000 euros més a un treball que analitzi a què es podria destinar el terreny resultat de l’enderroc de Casa Parramon.

Una altra proposta que fan els grups de la majoria és incrementar en 70.000 euros la partida pressupostària destinada a la Gavernera. L’objectiu és “garantir el servei de manutenció dels infants i adolescents tutelats”. Es faria a través de l’externalització, mitjançant concurs públic, de les tasques de cuina del centre.

Comentaris (6)

Trending