L’FMI insisteix en la necessitat que Andorra diversifiqui la seva economia

El director executiu de la circumscripció d’Andorra al Fons Monetari Internacional, Paul Hilbers, s'ha reunit amb els membres de la Comissió Legislativa de Finances i els ha manifestat la importància de mantenir els nivells d'endeutament i de continuar cercant noves fonts de finançament

Paul Hilbers amb els membres de la Comissió Legislativa de Finances.
Paul Hilbers amb els membres de la Comissió Legislativa de Finances. Consell General

El director executiu de la circumscripció d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI), Paul Hilbers, s’ha reunit aquest dimarts al matí amb els membres de la Comissió Legislativa de Finances. Tot i ser una visita de cortesia, ha posat sobre la taula la importància que el Principat diversifiqui la seva economia i continuï el treball que està fent amb el seu deute.

La trobada ha estat una primera presa de contacte entre Hilbers i els consellers generals i ha durat uns vint minuts. Fonts properes han explicat que ha insistit en la importància de la diversificació econòmica del país, tot i que no ha exposat com hauria de ser i en quins sectors.

Ha posat l’èmfasi que l’endeutament de l’Estat es mantingui en els nivells actuals, sense increments, i que el Govern mantingui la tasca de buscar noves fonts de finançament. En aquest sentit, ha expressat la importància de trobar una protecció financera com les reserves internacionals que donin més capacitat de resposta fiscal al país.

El director executiu de la circumscripció d’Andorra a l’FMI, a banda d’explicar les prioritats, ha exposat que en l’àmbit macroeconòmic cal afavorir que els tipus d’interès continuïn alts per combatre la inflació. Cal tenir en compte que Andorra va ingressar formalment com a estat membre del Fons Monetari Internacional l’octubre del 2020.

Comentaris (18)

Trending