Firmat el conveni entre CRAJ i les loteries espanyoles

Arran de la signatura de l’acord amb la SELAE, el primer que es rubrica per regularitzar la presència de jocs d’atzar estrangers al Principat, s’ha hagut d’aprovar un nou reglament

Un rètol d'un establiment de la SELAE.
Un rètol d'un establiment de la SELAE. ARXIU

El conveni que fa anys que es perseguia entre Andorra i Espanya en matèria de jocs d’atzar ja és un fet. El mes passat -el dia 12 en concret, segons que ha deixat dit el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover- es va signar l’acord entre el Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ) i la Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del estado (SELAE). A partir d’ara, doncs, les loteries espanyoles ja no es vendran de forma al·legal al Principat, sinó que tindran una cobertura totalment legal. I l’Estat andorrà percebrà un percentatge del que es vengui a Andorra.

És el primer acord d’aquestes característiques que es firma, tot i que es persegueix un conveni similar, almenys, amb les loteries catalanes i les franceses, que en major o menor mesura també es venen al Principat. Arran de tot plegat, aquest dimecres el connsell de ministres ha aprovat, a proposta del titular del CRAJ, el reglament que regula diverses llicències relacionades amb Llei dels jocs d’atzar del 2014. Així, el text regula, d’una banda, les llicències de classe C i C@, que s’atorguen als operadors de joc històrics que hagin signat un conveni amb el CRAJ –per ara la SELAE, però també ho podrien ser l’ONCE, Loteries de Catalunya i Française des Jeux– o a d’altres operadors que s’hi poguessin afegir en un futur.

D’altra banda, també es regulen les llicències de classe G, en aquest cas dirigides als distribuïdors principals d’aquests productes, i les de classe H, per als distribuïdors mixtos –que tenen una activitat econòmica principal diferent–. Finalment, es desenvolupen les llicències de classe I, destinades a les persones que vulguin exercir qualsevol activitat professional relacionada amb els jocs d’atzar autoritzats en relació amb les tipologies anteriors.

El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, ha recordat que aquest Reglament s’emmarca en el procés d’adaptació dels jocs d’atzar existents al país que va iniciar-se amb l’aprovació de la Llei del 2014. En aquest sentit, el text permetrà desenvolupar el conveni ratificat entre el CRAJ i la SELAE el passat mes de novembre.

Etiquetes

Comentaris

Trending