Els beneficis de les loteries espanyoles començaran a tributar l’any vinent

El Govern preveu ingressar 1,3 milions d’euros fruit de l’acord amb SELAE l’aplicació del qual ha quedat posposada per culpa de l’esclat de la crisi del coronavirus

Dècims de loteria exposats a un establiment.
Dècims de loteria exposats a un establiment. ARXIU

El Govern preveu començar a cobrar l’any vinent els diners que la Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (SELAE) ha de pagar segons el conveni tancat amb el Consell Regulador del Joc. Aquest acord permetrà gravar la venda que, ja des de fa molts anys, es fa al Principat dels productes distribuïts per l’entitat, sigui en establiments especialitzats sigui en altres comerços que ho tenen com un àmbit accessori. Es calcula que les arques de l’Estat percebran, el 2021, poc més d’1,3 milions d’euros.

L’any 2014 es va aprovar la Llei reguladora dels Jocs d’Atzar. Entre altres punts, es volia acotar una activitat que existia al país: la distribució de productes de diferents operadors estrangers, com ara Loterías de Catalunya, la Françaix de Jeux, l’ONCE o la mateixa SELAE. El text, en una de les seves disposicions transitòries indicava que aquestes companyies, per continuar comercialitzant aquestes loteries, havien de tancar un acord amb el CRAJ que permetés al Govern percebre una part dels beneficis obtinguts per aquesta activitat.

També es crearà la taxa sobre el diòxid de carboni, que suposarà un ingrés de vuit milions, dels quals quatre totalment nous

La SELAE ha estat la primera entitat que ha tancat aquest conveni. De fet, la idea era que ja el 2020 pogués començar a pagar, però l’esclat de la crisi del coronavirus ha fet posposar l’aplicació del document. Per tant, enguany no s’ingressarà els 208.000 euros que s’havien pressupostat inicialment. S’espera, però, que el 2021 ja es comenci a recaptar.

Així, es preveu un ingrés d’1,325 milions d’euros per aquest concepte. Aquest es computarà dins de l’impost sobre els jocs d’atzar, al qual també s’ha de sumar la figura que grava el bingo, amb 800.000 euros més.

El de la SELAE no serà pas l’únic nou concepte que farà entrar diners a les arques governamentals. Cal recordar que es crearà també la figura dels impostos mediambientals. És a dir, l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni. Es tracta d’una figura que es crea “seguint les millors pràctiques internacionals per a la promoció de polítiques més sostenibles”. S’aplicarà un tipus impositiu al litre de carburant consumit.

Es preveu que, el primer any de vigència, aquest tribut suposi un ingrés de vuit milions. Ara bé, de recaptació nova només la meitat, ja que els quatre milions restants seran el fruit d’una reconversió dels impostos especials que graven els hidrocarburs.

Comentaris (1)

Trending