Adaptar els sistemes de Tributs per gestionar la taxa turística costarà 222.000 euros

El Govern ha contractat una empresa especialitzada que haurà d’implementar els serveis necessaris per fer un seguiment correcte de la nova figura tributària abans del 31 de desembre de l’any vinent

Una recepció d'hotel
Una recepció d'hotel

Sigui al juliol, com marca la llei entrada a tràmit, sigui al desembre, com demana el sector, l’any vinent Andorra tindrà una nova figura impositiva: la taxa turística. Aquesta gravarà les estades dels visitants als allotjaments del país. El que està clar és que caldrà gestionar-la i Govern ja ha iniciat el procés per fer-ho. Per això, ha contractat els serveis per implementar la gestió al departament de Tributs, per un cost proper als 222.000 euros.

La llei que implanta la taxa turística està a tràmit i s’espera que completi el seu recorregut al Consell General al llarg dels primers mesos del 2022. Un dels dubtes a resoldre és si finalment es mantindrà l’entrada en vigor per al juliol o el sector podrà aconseguir, via els contactes amb els grups parlamentaris, l’endarreriment desitjat. El que està clar, però, és que, sigui quina sigui la data de posada en marxa, és una nova figura i caldrà fer-ne la gestió acurada.

Per això, cal adaptar els sistemes del departament de Tributs i Fronteres. Aquesta serà la tasca de l’empresa DXC Technology Spain, que ha estat contractada pel Govern. És la guanyadora del concurs que es va licitar el mes passat per la via d’urgència.

El Govern confia que, un cop es posi mans a l’obra, l’empresa hauria de tenir enllestit tot el procés en un termini de cinc mesos. El que té clar, i així s’ha deixat clar a l’hora d’adjudicar la tasca, és que aquesta, sigui com sigui, ha d’estar enllestida com a tot tardar el 31 de desembre de l’any vinent.

Els treballs per preparar-se per la correcta gestió de la nova figura impositiva, que gravarà l’estada dels turistes als diferents establiments d’allotjament del país, des d’hotels a càmpings, suposaran per a Govern una inversió important. Així, el cost fixat en el contracte és de 221.896,49 euros.

Comentaris (3)

Trending