Finances comença els treballs per fixar un preu de venda al públic dels productes tabaquers

El departament governamental ha fet una primera presa de contacte amb el sector, que fa mesos ja va presentar una proposta per facilitar l’equilibri constant del diferencial amb els països veïns

Comentaris

-
-
El departaments de Tributs i Finances han començat a treballar per buscar la fórmula que permeti implantar un preu mínim per a la venda al públic de tabac que satisfaci els industrials i, alhora, faciliti els compromisos adquirits pel Govern amb la Unió Europea (UE) en el marc de les negociacions per a l’establiment d’un acord d’associació. Ara per ara, tot són suposicions i la solució encara és lluny de trobar-se malgrat que l’executiu pretén trobar el sistema amb una certa celeritat.

Fa ja força mesos, i després d’un notable treball intern, els fabricants ja van fer arribar al Govern una proposta que, segons les fonts, estava molt ben pensada, dissenyada i que garantia el diferencial de preus de forma permanent. De fet, aquesta seria una de les raons per les quals la necessitat de fixar un PVP. Les fonts consultades han assegurat que l’únic que està clar és, precisament, la necessitat d’establir un preu de venda al públic que eviti distorsions del mercat. La fórmula, però, és encara no incògnita.

Divendres de la setmana passada hi hauria hagut una primera reunió de treball en què, després d’una breu al·locució per part del cap de Govern, Toni Martí, haurien estat els tècnics del ministeri de Finances, on també s’engloben els experts en Tributs, en què s’hauria començat a debatre la qüestió. En principi, allò més raonable, seria fixar un preu en funció de cadascuna de les marques o tipologies de producte en funció del seu ‘nivell’ al mercat. Però tot plegat no és tan senzill com sembla.

En les properes setmanes hi haurà d’haver més contactes per anar avançant i definint el mètode per establir el PVP dels productes tabaquers, que es presenta com una eina per facilitar l’equilibri constant del diferencial de preus amb els països veïns. I especialment amb Espanya, tal i com estableix el document de compromisos polítics annexat pel Govern en aquells elements que configuren fins ara els pactes sobre l’acord d’associació i, especialment, l’acord en matèria lliure de circulació de mercaderies amb el tabac a banda.

Etiquetes

Una fàbrica de tabac en ple funcionament.

Relacionat

Tímid suport de la indústria tabaquera a l’acord subscrit pel Govern amb la UE
Moments abans de l'inici de la reunió entre les dues delegacions a l'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Govern i la UE escenifiquen l’acord sobre el tabac sense aclarir la lletra petita

Comentaris

Trending