Fernández Díaz premia l'exagregat d'Interior a Andorra 'Boni' Díaz amb un càrrec d'11.000 euros al mes

Comentaris

Fernández Díaz premia l\'exagregat d\'Interior a Andorra \'Boni\' Díaz amb un càrrec d\'11.000 euros al mes
Fernández Díaz premia l\'exagregat d\'Interior a Andorra \'Boni\' Díaz amb un càrrec d\'11.000 euros al mes

L’inspector en cap de la policia nacional espanyola i un dels comandaments policials que presumptament van intervenir en l’episodi d’extorsions i amenaces a Banca Privada d’Andorra (BPA), Bonifacio Díaz Sevillano, ha estat recentment ‘recompensat’ pel ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. Com en el cas d’altres integrants de la denominada ‘policia política’ espanyola -és a dir, el nucli dur de les clavegueres d’Interior que feien i desfeien per anar contra el procés sobiranista català i altres afers com el del ‘pequeño Nicolás’- ‘Boni’, que així era conegut quan va ser agregat d’Interior a l’ambaixada d’Espanya a Andorra ha estat designat per a un càrrec d’or.

En la reunió de la comissió de destinacions a l’exterior que es va fer el passat 7 de juliol, Díaz Sevillano va ser proposat per al càrrec d’agregat d’Interior a Mèxic. És un càrrec per a una durada màxima de cinc anys encara que el ministeri pot reclamar el seu titular abans d’aquest període. O, com en el cas de l’exagregat a Andorra, el beneficiari del destí pot ser substituït per circumstàncies especials com una jublació. Díaz Sevillano té 62 anys i, per tant, en tres anys serà rellevat. Una dada força cridanera de la nova designació és el salari. Segons que va publicar el digital espanyol El Dia, que és qui va destapar el nomenament fa uns dies, ‘Boni’ percebrà un sou mensual net superior als 11.000 euros. Es dóna el cas que malgrat l’atractiva recompensa econòmica Díaz Sevillano era l’únic aspirant al càrrec que es va posar sobre la taula en la reunió del 7 de juliol esmentada.

Segons s’ha sabut a partir d’haver transcendit els darrers sumaris judicials relacionats amb totes les operacions ‘estranyes’ dutes a terme per la ‘policia política’ espanyola, Bonifacio Díaz es va convertir, de fet, en la mà dreta del director adjunt operatiu (DAO) de la policia, un Eugenio Pino que recentment s’ha jubilat i que Higini Cierco també va citar en la seva declaració davant la batlle Canòlic Mingorance. Díaz compartia despatx amb un altre inspector en cap, José Ángel Fuentes Gago, una de les persones que podria ser l’ideòleg de les trobades gravades entre l’exdirector d’antifrau català, el controvertit Daniel de Alfonso, i Fernández Díaz. D’aquella conversa, de finals del 2014, també es desprenia que De Alfonso sabia que Higini Cierco estava temerós pel futur de Banco Madrid.

Cierco va explicar davant Mingorance que Bonifacio Díaz va participar en un contacte telefònic amb la cap del gabinet jurídic de BPA i secretària del consell d’administració del banc Rosa Castellón. En aquella trucada, segons Higini Cierco, Díaz Sevillano hauria avisat a Castellón que el conseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, atengués les trucades que rebés i fes el que se li demanés, en relació amb el contacte que faria una persona que es feia anomenar ‘Félix’ i que va resultar ser el comissari cap de la unitat d’afers interns de la policia, Marcelino Martín Blas, que suposadament va ser qui va acabar executant les amenaces i reben algunes dades bancàries.

Comentaris

Trending