FEDA Ecoterm incorpora prop de 200 nous habitatges a la xarxa de calor de Soldeu - el Tarter

La xarxa actualment ja permet estalviar prop de 1.400 tones de diòxid de carboni cada anys, segons les dades de la companyia energètica

La xarxa de calor que parteix de la central de cogeneració de Soldeu ha guanyat enguany 200 nous habitatges entre els seus clients. Segons la companyia energètica, aquesta incorporació suposa una reducció d’emissions anuals de fins a 1.400 tones de diòxid de carboni.

FEDA Ecoterm va posar en funcionament la central de cogeneració de Soldeu l’any 2016. Llavors, va iniciar el projecte amb un total de 12 clients connectats, entre els quals hotels, llars i complexes d’habitatges d’ús turístic i privat. El nombre d’usuaris s’ha anat incrementant fins arribar a 22 clients connectats actualment. Els nous clients del 2019 són un complex de pisos que compta amb prop de 200 apartaments i un grup d’edificis privats i turístics. 

Així doncs, per poder donar servei de calefacció i aigua calenta a aquests nous clients, durant els darrers mesos s’han fet les obres per fer arribar la xarxa de calor a aquests edificis, i aquest mateix desembre s’han pogut finalitzar amb èxit i en el termini previst.

Gràcies als augments de clients, la producció d’energia tèrmica també s’ha incrementat any rere any. Mentre que l’any 2017 es va generar 4,5 gigawatts per hora/any d’energia tèrmica, el 2018 se’n van generar 5,8 i el 2019  es preveu tancar amb 9,5 GWh/any. Igualment, es manté l’electricitat generada, que es preveu que aquest 2019 se situï en 5GWh/any, el que seria l’equivalent al consum de 1.400 llars.

Comentaris (1)

Trending